Реклама / Ads
2| 3157 |06.12.2021 НОВИНИ

Радев иска БСП да е силен социален лектор за новото управление. Нинова му обеща да положат усилия докрай

.
БСП, българската левица винаги е заставала против беззаконието, диктатурата, в интерес на огромното мнозинство от хората, а не на малки овластени групи. Обществото ни е дълбоко разделено социално с растящи неравенства и бедност, в резултат на порочния управленския модел до момента и се надявам, че БСП ще имат сериозен принос в решаването на тези проблеми, защото новото управление има нужда от силен социален лектор.
 

Това заяви в началото на срещата с представители на Българската социалистическа партия президента Румен Радев.

 

„Двете служебни правителства, които назначих, дадоха възможност за стабилизация в условия на криза, за скъсване с пороците на миналото, за сформиране на нов тип управление от хора с различен политически профил, но общи цели за бъдещето на България“, обясни той.

 

„Смятам, че подходът към съставяне на коалиционно правителство може да бъде поставен на тази основа, за излъчване на ефективно, устойчиво, редовно правителство“, допълни държавният глава.

 

Президентът вярва, че БСП ще даде принос свършеното до момента да бъде продължено.

 

„За успеха на бъдещото управление е изключително важен въпросът за законността и справедливостта“, каза още президентът и отчете, че проблемът в прокуратурата е както системен, така и личностен и поиска да знае в каква степен това се споделя от БСП и какво са готови да предложат за решаване на този проблем.

 

Корнелия Нинова заяви, че БСП разбира отговорността, която се очаква от тях в момента и много пъти са казвали, че България се нуждае от работещ парламент и правителство.

 

„Положихме усилия и в разговорите в експертните групи и в продължаващите разговори с бъдещите коалиционни партньори. Дадохме своята експертиза, своята воля за промени. Разделихме своята работа на две. Спешни мерки, които веднага трябва да се приемат, с оглед на трите кризи - икономическа, социална и здравна и дългосрочното ни виждане за промяна на досегашния модел на управление и за дълбоки реформи в различни сектори. Разговорите ни продължават и в момента. Ще положим докрай усилия да има редовен кабинет и работещ парламент. За нас най-важно е да започнем веднага работа по приемане на Бюджет“, категорична бе шефката на социалистите в оставка.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6330 |06.12.2021 Държавата поиска “Труд” да освободи редакцията заради неплатени наеми . 13| 4298 |06.12.2021 Радев към ГЕРБ: След изборите има промяна и всички трябва да се съобразяваме с нея . 9| 4423 |06.12.2021 Радев: Времето на еднолична премиерска власт приключи; Петков: Неотложно е да има правителство . 28| 21531 |06.12.2021 Славкова: Радев договорил своя „квота“ в правителството. Присъствието на Рашков говори за реваншизъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads