Реклама / Ads
4| 4322 |12.12.2009 НОВИНИ

Полицаи излязоха на 5-ти юбилеен протест

.
Полицаите недоволни, че в съда ще има премии, а за тях - не Източник: Вяра Йовева
Служителите на реда отбелязаха една година от първия си протест в градинката пред Министерството на вътрешните работи.
 

Близо 500 полицаи се събраха за пети пореден път в рамките на точно една година, за да изразят несъгласието си от ниските заплати и лошите условия на труд в системата на МВР. Служителите се чувстват пренебрегнати от факта, че в съдебната система ще бъдат раздадени допълнителни заплати в края на годината, а в МВР не.

Главният секретар на МВР Калин Георгиев и заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков отидоха при недоволните полицаи, за да чуят исканията им. Оказа се, че и заместник-министърът смята, че не е редно в съдебната система да получават добавки, а в МВР да няма средства за почти нищо: Това наистина провокира огромни напрежения и демотивация. Така се случи и преди две години със създаването на ДАНС и след тази информация, която изтече през последните 2-3 седмици за допълнителните възнаграждения в системата на съдебната власт, несъмнено провокира такива напрежения.

От другата седмица започва изплащането на парите за вещево доволство (за дрехи и обувки) в министерството. МВР ще намери и част от средствата, необходими за изплащане на възнагражденията на вещите лица, тъй като последните са отказали да работят повече без пари. По повод отбелязването на една година от протестите на полицаите, премиерът Бойко Борисов ги поздрави за добрата работа през последните месеци. Той заяви, че има четиригодишен мандат и че за четири месеца няма как да реши всички проблеми. Той коментира и протестния митинг на Синдиката на служителите в затворите, който в Пазарджик събра 100 души от 10 затвора в страната, с думите: Надзирателите в българските затвори трябва да се стегнат и да започнат да си вършат работата, няма затворник без мобилен телефон, какви ли не безобразия се вършат в затворите. От Синдиката са изготвили социални искания, които имат желание да изложат пред министъра на правосъдието Маргарита Попова. Исканията са за подобряване условията на труд и размера на заплатите на ангажираните в системата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4894 |11.12.2009 Полицаи с 5-ти протест в рамките на година . 2| 4853 |11.12.2009 Експолицаи се жалват на Европа от държавната мафия . 14| 4964 |07.12.2009 Янев готви безсрочни протести след среща с Борисов . 1| 4683 |05.12.2009 Суходолци протестират срещу боклука

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads