Реклама / Ads
36| 6913 |12.01.2022 НОВИНИ

Полицаи и водно оръдие в района на НС. Стотици протестират срещу ”зеления сертификат” /обновена/

.
Засилено полицейско присъствие и водно оръдие в пълна готовност в района на Народното събрание на фона на обявения за днес протест срещу “зелените сертификати” от партия “Възраждане”.
 

На жълтите павета вече са и първите демонстранти, а заради проблеми с полицията в страната и проверки автобусите от други градове ще закъснеят. 

 

В момента обстановката в района на Народното събрание е свободна. Протестиращите започват да се събират.

 

Междувременно от най-големия полицейски синдикат призоваха за спокоен протест без ескалации.


.
Снимка: БГНЕС

 

12.00 ч.

 

Започна организираното пристигане на автобуси от цялата страна с граждани, които искат да се включат в организирания от "Възраждане" протест срещу "зелените сертификати". На място са стотици хора. Полицейското присъствие е засилено.

 

"Днес сме тук защото в продължение на две години ставаме свидетели на опити за налагане на модерен медицински фашизъм", каза един от протестиращите.

 

Онлайн бе включен и лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов, който е под карантина заради участието си в Консултативния съвет за национална сигурност, след който стана ясно, че председателят на Народното събрание Никола Минчев е с положителен тест за COVID-19. 


"Всички тези хора в момента са под карантина поради една проста причина - управляващите изпитват страх, защото виждат с очите си онова, от което най-много се страхуват - че днес ще се съберат десетки хиляди, които ще искат сметка от управляващите. Ние забравихме какво означава да живеем нормално, какво означава децата ни да ходят на училище нормално, какво значи да ни лекуват нормално. Днес всички, които сте на площада, сте там, за да измиете срама на една нация. Защото в момента България има нужда от демокрация, достойнство и чест. Свободата не се извоюва с писане на статуси във Facebook, а вън на улицата", посочи Костадинов пред протестиращите. 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 3090 |06.01.2022 Казахстан: 12 полицаи са загинали, един е обезглавен . 0| 3106 |31.12.2021 Бъдете внимателни на пътя по НГ. Полицаите следят за алкохол и наркотици . 6| 3096 |21.12.2021 Проверяват граничните полицаи, разрешили на Горанов да напусне страната . 0| 3690 |17.12.2021 Осемдесет и три деца на загинали и пострадали полицаи ще получат подаръци от Технополис и Практикер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads