Реклама / Ads
26| 3263 |07.12.2021 НОВИНИ

„Възраждане“ без маски при президента. Искат зеленият сертификат да отпадне, бил дискриминационен

.
Представителите на „Възраждане“ са последната парламентната група, с която президентът Румен Радев провежда консултации преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство. Като изявени противници на мерките срещу коронавируса, съвсем очаквано депутатите влязоха на срещата без маски и за пореден път заявиха, че зеленият сертификат трябва да отпадне.
 

„Смятаме, че проблемите на България трябва да намерят бързи решения. Намираме се в криза, започнала още в края на миналото столетие. Смятаме, че трябва да се премахне зеленият сертификат, защото той е тежка дискриминационна форма. Децата ни пък трябва да получат възможност за нормално образование, от което вече трета година са лишени“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в началото на консултациите на партията при президента.

 

„Надявам се, че когато предлагате мерки за справяне с пандемията вземате под внимание живота на всеки един българин. Над 100 човека на ден все още умират в болници, лекарите и медицинските сестри все още са претоварени. Надявам се в диалог с останалите политически сили да намерите такова решение, което да мисли за всички и да осигури нормален живот“, призова от своя страна президентът Румен Радев.

 

По думите му много важни решения очакват новите депутати, но те трябва да се приоритизират.

 

След края на консултациите Костадинов повтори, че най-важният приоритет е възстановяването на нормалния живот, отпадането на ограниченията, зелените сертификати и принудителната ваксинация. Пред президента от „Възраждане“ са изразили са загрижеността си заради евентуално повишаване на цените на тока от Нова година.

 

„Не трябва да се прави компромис по въпроса с Република Северна Македония“, каза още Костадинов.

 

Според него не е нормално по няколко пъти в годината да влизаме в отваряне и затваряне на държавата, всичко това показва ненормален начин на живот, което стресира обществото и икономиката. По думите му голяма част от инфлацията се дължи „на тези безумни мерки“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 3138 |18.11.2021 „Зеленият сертификат“ и Еврозоната – червените линии на „Възраждане“ за подкрепа на правителство . 15| 3629 |09.11.2021 Отново гори бившето кино „Възраждане“ на столичния бул. „Христо Ботев“ . 4| 3180 |08.11.2021 МОН и МЗ: С маски в клас, докато не излезе резултатът от теста . 17| 3984 |31.10.2021 Посланик Херо Мустафа се маскира за Хелоуин у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads