Реклама / Ads
3| 3173 |05.01.2023 НОВИНИ

Полицаят, превозващ мигранти, съпровождали 2 пилотни автомобила

.
23-годишният служител на МВР, който вчера бе заловен да превозва мигранти с бус по магистрала ”Тракия”, е бил съпровождан от още 2 автомобила. Те са играли ролята на пилотни коли пред и зад буса. Управлявани са от двама перничани, които са около 20-годишни и не са полицаи, а са работили като барман и готвач. Били приятели на шофьора на буса, който и друг път ги наемал при превоз на мигранти.
 

Те също са задържани, съобщи районният прокурор на Пловдив Чавдар Гошев. Днес стана ясно, че сумата, която жандармеристът е получил за участието си в трафика, е 4 800 лв., след като вчера се говореше за 400 лв. Коригирана бе и бройката на превозваните мигранти - 33, след като вчера бе съобщено за 31. Гошев определи постъпката на полицая като брутална и цинична, а поведението му - като нагло. Прокурорът съобщи още, че за подобно престъпление се предвижда затвор до 6 г. и глоба до 20 000 лв.


Вчера стана ясно, че служител на МВР е хванат да превозва в бус група нелегални мигранти на магистрала "Тракия" край Пловдив. Той е на 23 години и е полицай в жандармерията при СДВР. Служител е в системата от две години, като в продължение на месеци е бил в неплатен отпуск. В рамките на един километър е задържан и друг шофьор, в чийто автомобил са също пътували граждани на Афганистан.


"Касае се за разследване от няколко часа. Представете си ситуация, в която четирима негови колеги са загинали, този служител да прояви такава дързост да участва в подобно престъпление, а именно точно той да подпомага мигранти да минават през страната", коментираха от Районната прокуратура в Пловдив по време на брифинг.


Полицаят е бил спрян тази сутрин минути след 8 ч. в района на 119 км на АМ "Тракия". Той е управлявал буса в полицейска униформа, но по време на деянието не е бил на работа. Попитан от колегите си от „Пътна полиция” какво превозва, той не е дал смислени обяснения, но се е легитимирал със служебна карта. Мигрантите са на възраст между 20 и 30 г., предимно мъже.


Прокуратурата твъди още, че мигрантите са признали, че са дали около 4000 лири, което се равнява на около 400 лв, за да бъдат превозени в страната. Те са качени в Бургас и са пътували до Сърбия. Предстои да бъде повдигнато обвинение на полицая. Той е задържан за 24 часа. Пред разследващите мъжът е заявил, че съжалява за действията си, но е признал, че и друг път е участвал в превоза на нелегални мигранти.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3249 |23.12.2022 Почина полицаят, блъснат от бус с мигранти на АМ ”Тракия” . 1| 3120 |04.12.2022 Почина полицаят, пострадал при гонка с мигранти на АМ ”Тракия” . 2| 3571 |03.12.2022 Спипаха 10 мигранти, преоблечени като медици и пациенти в частна линейка край Бургас . 0| 3116 |02.12.2022 Хванаха мъже, превозващи мигранти при два различни случая

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads