Реклама / Ads
4| 5395 |21.08.2015 НОВИНИ

Полицаят, прикрил Дивеков, бил баща на гаджето му

.
Полицаят, прикрил Милан Дивеков, който прегази възрастен мъж на пешеходна пътека в Пловдив, бил баща на гаджето му. Това е версията, която се разпространява на ухо сред близки до жертвата на произшествието, пише в. "Марица".
 

 Досега слухът не е потвърден официално. Ако се окаже истина, ще се стигне до логично обяснение защо служителят на реда, отишъл пръв на местопрестъплението, е допуснал серия от сериозни пропуски при разследването. За него се знае, че сравнително отскоро е разследващ полицай. Преди това дълги години е бил катаджия. Като такъв е присъствал на десетки катастрофи. Пропуските бяха изредени от апелативния прокурор Николай Божилов в съдебната зала, където Дивеков бе закопчан с белезници от съдебната охрана. Това стана, след като Апелативният съд измени мярката му за неотклонение в най-тежката - задържане под стража. Няма кръвна проба за алкохол и наркотици. Не са записани имената на свидетелите. Наложило се е след отстраняването на първия разследващ полицай чрез разпечатката от телефон 112 да се издирват свидетели. Двама от тях все още не са разпитани. Сериозен минус е, че в протокола за оглед има задрасквания и преправяни цифри на спирачния път.

 

Това може да се окаже непоправим дефект по време на съдебния процес. Спирачният път преди пешеходната пътека 15,40 метра, като е задействана модерната спирачна система, после има прекъсване един метър и още следи. По тези данни експертът ще може да прецени приблизителната скорост, с която се е движела алфата убиец. Топспециалисти от бранша казват, че при тези пропуски от решаващо значение ще се окаже огледът на автомобила. Те цитират данни, според които при скорост от 40-60 километра в час при подобен удар на автомобила човекът пада напред на пътното платно. При скорост 60-70 километра в час, човекът се качва на предния капак и се удря в обзорното стъкло. В случая предният капак е хлътнал, цялото обзорно стъкло е натрошено, има изкривявания и по тавана, а човекът е отхвръкнал на трийсетина метра, което говори за скорост 90-100 километра в час.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4233 |07.05.2015 Катаджията и шофьорът, прикрили убийство на пътя, остават в ареста . 1| 5154 |04.05.2015 Арестуваните катаджии прикрили фолкаджия за убийство на пътя . 3| 4590 |28.04.2015 Пловдивски катаджии прикрили убиец на пътя . 0| 4587 |05.02.2015 Полицаят, прегазил бебе в Крушевец бил пиян и надрусан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads