Реклама / Ads
4| 3670 |19.12.2022 НОВИНИ

Полицайката Симона Радева е била нещо като управител на автомивката на Семерджиев

.
Въпросителни изникнаха след първото заседание по случая “Семерджиев”. Днес в съдебна зала бяха разпитани първите свидетели на тежкия инцидент на бул. “Черни връх”, при който Семерджиев помете две млади момичета, след шофиране под въздействие на наркотици. 
 

Според разказите в съдебна зала полицайката Симона Радева лично е занесла стълба до дома на Георги Семерджиев, който избяга от местопрестъплението и се укри. Името на полицайката бързо бе свързано с извършителя на катастрофата. Заради случилото се тя бе отстранена от длъжност. Заговори се за полицейски чадър над Семерджиев.

 

Радева е била нещо като управител на автомивката на Семерджиев, разказа пред съда работник от обекта. Тя е контролирала работниците как мият колите. Според друг работник в автомивката Симона Радева и Георги Семерджиев се прегръщали и целували "приятелски".

 

От свидетелските показания става ясно още, че преди катастрофата работниците са измили колата на Семерджиев към 22.30 часа. По това време Симона Радева също е била в автомивката, предават от Българската национална телевизия. Била там и във фаталната вечер, но си тръгнала на свечеряване.

 

По-късно разбрала, че си е забравила ключовете от дома и тръгнала да се връща към автомивката. Това било единственото място, където било възможно да са останали. По пътя се чула със служител, а след това и със самия Семерджиев, който я помолил за помощ. Така Радева миналата покрай катастрофата и отишла в автомивката, откъдето с личния си автомобил занесла стълба до дома на Семерджиев. Разбрала за тежката катастрофа едва на следващия ден.

 

Според съдебните й показания Радева се запознала случайно със Семерджиев и ходила няколко пъти в автомивката в седмиците преди катастрофата. Тя отрече да е била управител в автомивката, както и да знае, че Семерджиев е употребявал наркотици. 

 

Военният прокурор Адалберт Кръстев е един от първите свидетели на инцидента и пръв е оказал помощ на таксиметровия шофьор, ударен при катастрофата. Според показанията на Кръстев на мястото е имало и друг свидетел, който е посочил посоката, в която е тръгнал Семерджиев, но не е бил разпитан от пристигналите на мястото на катастрофата полицаи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3234 |19.12.2022 Свидетел: Дадох телефона ми на Георги да звънне на Симона. Тя донесе стълбата . 4| 3874 |06.10.2022 Полицайката се смеела с Любенов след мелето на Околовръстното, твърди свидетел . 5| 4593 |05.10.2022 Свидетел на катастрофата на Околовръстното: Полицайката се кикотеше /снимка/ . 0| 3289 |12.09.2022 Шефът на МВР: Симона Радева трудно може да бъде наречена „полицай”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads