Реклама / Ads
4| 2314 |25.07.2024 НОВИНИ

Полицайката Симона Радева на съд за лично укривателство на Георги Семерджиев

.
Източник: личен архив
Софийската районна прокуратура (СРП) предаде на съд бившия полицейски служител Симона Радева за лично укривателство на Георги Семерджиев.
 

На 05 юли 2022 г. в София, докато е на длъжност младши инспектор в група „Охрана на обществения ред“ на сектор „Охранителна полиция“ към Първо Районно управление, спомогнала на Семерджиев да се укрие. Тя му осигурила метална стълба, с която той се изкачил до терасата на жилището си, влязъл вътре и се укрил.

 

В хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства за авторството и вината на обвиняемата, поради което СРП е внесла делото в Софийския районен съд с обвинителен акт.

 

По досъдебното производство са разпитани 18 свидетели, назначени са експертизи, приобщени са веществени доказателства и относими документи.







На 22 април тази година Семерджиев беше осъден на 20 години затвор на втора инстанция за причинена смърт на две жени при катастрофатa на столичния бул. „Черни връх“.

 

Тежката катастрофа стана през юли 2022 година. Според експертизите по делото мъжът е шофирал с над 160 км/час. Той уби на място две жени.

 

През 2022 г. пред съда Радева призна, че е занесла стълба в дома на Семерджиев, но не е знаела, че е бил участник в катастрофата.

 

"Силно казано е, че го познавам. Знам го, защото съм го спирала за полицейска проверка. В деня на инцидента бях на автомивката на Семерджиев, в късния следобед. Пих кафе там с едно момиче. Не знам как се казва. Беше привечер вече и отидох да заплатя дограма за наследствен апартамент, отидох да взема майстора. Пристигайки на адреса към 23.00 ч, установих, че ключовете за апартамента ми ги няма. Чух се с мияча от автомивката. И тръгнах натам за ключовете. По пътя видях, че има катастрофа, позвъних на моя приятел от 4-о РУ. Спрях на местопроизшествието", разказа тя. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2210 |25.07.2024 Мъжът, обвинен в опит за убийство на писателя Салман Рушди, получи обвинения в тероризъм . 3| 2197 |25.07.2024 Окончателно! И бащите ще излизат в отпуск по майчинство за гледане на дете . 5| 29242 |25.07.2024 Деси Стоянова напуска bTV . 2| 2552 |25.07.2024 14 танка "Леопард 2A4", закупени от Нидерландия и Дания, ще бъдат доставени на Украйна това лято

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads