Реклама / Ads
0| 3554 |01.06.2022 НОВИНИ

Полицията предупреждава врачани да не „закачат“ Петков и Радев на посещението им за 2 юни

.
Йорданка Фандъкова, Кирил Петков, Румен Радев Източник: БГНЕС
Органите на реда предупреждават врачани да не „закачат“ министър-председателя Кирил Петков и държавния глава Румен Радев по време на посещението им във Враца по повод празника на града – 2 юни, става ясно от публикации във Фейсбук групи на врачани.
 

Врачани твърдят, че полицията ги накарала да подпишат полицейски протокол, а поводът била шеговита публикация във социалната мрежа, в която се споменават „яйца, домати и презрели плодове“, с които премиерът да бъде „посрещнат подобаващо“.

 

„Когато едни хора се изправят и казват истината на глас е редно да застанем зад тях! Посрещнете Кирил както ви е на сърце“, пък пишат други.


.
Източник: Фейсбук

 

Вероятно предупрежденията, за които пишат врачани във Фейсбук групите се отправят, за да бъдат избегнати напрегнати ситуации като тази на връх Шипка на 3-и март. По време на честванията премиерът Кирил Петков и председателят на Народното събрание Никола Минчев бяха освиркани от поддръжници на партия „Възраждане“, които скандираха „Оставка“, „Предатели“ и „НАТО вън“. Минути по-късно министър-председателят беше замерен и със снежни топки.

 

 

Във Враца днес очакват президента Румен Радев, който ще бъде гост на митинг-зарята, която ще се проведе тази вечер на централния площад „Христо Ботев“ по повод празника на града.

 

Към този момент липсва информация дали в официалните лица ще има и представители на правителството, или на официалната трибуна ще има само депутати и общински съветници.

 

На 2 юни на връх Околчица, където е поклонението пред Ботев и четниците му, обаче се очаква да пристигне и министър-председателят Кирил Петков, под чиито патронаж се провежда 74-ото издания на Националния поход по стъпките на Ботевата чета.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4126 |24.05.2022 Полицията издирва търговеца на криптовалути Алтънбашев, предполагат отвличане . 0| 3227 |19.05.2022 Заради Русия ни чака масов световен глад, предупреждава ООН . 0| 3114 |11.05.2022 Въоръжн грабеж вдигна на крак полицията в София . 0| 3275 |10.05.2022 Полицията секна протеста на превозвачите на входа на София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads