Реклама / Ads
1| 1993 |18.10.2024 НОВИНИ

Полк. Алексов за авиокатастрофата с двама загинали пилоти: Предстои много сложна експертиза

.
Източник: скрийншот
Никой не знае какво се е случило в съзнанието на тези две момчета, много добро и доказани професионалисти, в последните секунди от живота им. Бях на място незабавно след катастрофата. Картината беше зловеща, виждаше се как самолетът се е разрушавал, плъзгайки се напряко на една рульожа. Накрая на тази огромна следа от разпилени парчета се намираха телата на двамата пилоти. Това заяви пред БТВ ръководителят на Военно-апелативна прокуратура полковник Елин Алексов.
 

По думите му все още е много рано да се кажат причините за авиокатастрофата на 13 септември, когато при тренировъчен полет в Трета авиационна база „Граф Игнатиево“ загинаха двама пилоти – подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.

 

Според полк. Алексов заключението за неоправдано висок риск от страна на пилотите е на специалистите по административното разследване. Дали то ще бъде доказано, предстои да разберем.

 

„Предстои много сложна експертиза, на която ще бъдат предоставени данните от черната кутия, разпитите на свидетелите, видеозаписите. Разследването ще продължи дълго, за да може да се разбере обективно причината за катастрофата. Ако има човешко действие или бездействие, чие е и има ли възможност да се носи наказателна отговорност. В рамките на седем секунди беше извършено това упражнение и злощастният край на двамата пилоти“, посочи ръководителят на Военно-апелативна прокуратура.







По думите му всичко е станало толкова бързо и динамично и много детайли трябва да бъдат възстановени.

 

„Всичко трябва да бъде изследвано, всяка възможна експертиза, включително психиатрична и психологична за състоянието на пилотите преди полета, за техния живот, ако е необходимо. Всичко, което е можело да бъде технически направено, е направено и ще бъде събрано приобщено към досъдебното производство. Анализ на комуникацията ще бъде направен, включително и на страничните шумове, ако е възможно, за да се разбере максимално обективно какво се е случило“, обясни полковник Елин Алексов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2075 |18.10.2024 Израелската армия: Преследваме брата на Синвар, Мохамед, и всички военни лидери на Хамас . 3| 2164 |18.10.2024 Последните минути на лидера на Хамас Яхия Синуар /видео/ . 5| 2144 |18.10.2024 Съветникът на вътрешния министър: Бъдете спокойни, при опасност няма да има нужда да си играете с телефончето . 1| 2135 |18.10.2024 20 дни след старта на кампанията: Партиите похарчиха 1.2 млн. лв. за реклама

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads