Реклама / Ads
13| 4951 |14.09.2024 НОВИНИ

Полк. Миленски: В мирно време да загине военнослужещ - провал на командването. Радев ползва ВВС за политически цели

.
Полк. Владимир Миленски
"Когато в мирно време загине военнослужещ, това е провал на командването. Колкото по-тежки са последствията, а авиокатастрофата е едно от най-тежките възможни, толкова по-нагоре в командната верига е провалът на системата. Това е проява на некомпетентност".
 

Това заяви полковник (о.з.) Владимир Миленски, доскорошен директор на Информационния център на МО, в ефира на БНТ.





Той е категоричен, че коренът на проблема не е пилотска грешка: "Ако я има, тя е следствие от проблема. Отказ на техника също не е причина за произшествието, а е следствие на проблема.”

 

"Авиошоутата през последните десетина години се експлоатират за политически цели от президента Румен Радев. Той манипулира ВВС за свои политически цели. Това е морална злоупотреба с власт в името на личния пиар”, подчерта експертът.

 

Той уточни, че в бойните авиации не се допуска пилотите да се занимават с демонстрации на рискови летателни фигури от висшия пилотаж с хиляди летателни часове. Това се прави от изключително малка група изключително тренирани пилоти.

 

Полковник Миленски отказа да "спекулира" с различни версии за трагедията край авиобаза "Граф Игнатиево", защото според него това трябва да бъде тежката дума на разследващите. По думите му в бойните авиации не се допуска пилотите да се занимават с демонстрации на рискови летателни фигури.





"Хората, които летят в тези военни групи са изключително тренирани. Нашите пилоти имат трагично малко летателни часове, за да бъдат допускани да правят фигури от висшия пилотаж с бойна техника на пределно ниска височина".


Припомни алегорията, че когато по стълбището има боклук - стълбището се мете отгоре надолу. А у нас - се мете отдолу нагоре. Изрази надежда разследващите и политиците да спрат да използват военновъздушните ни сили за свои лични политически цели. Допълни, че никога не е късно за оставка, а в конкретния случай оставката е първото нещо, което трябва да направи един отговорен командир.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4364 |14.09.2024 140 милиона лева допълнително за студенти и докторанти във важни специалности . 1| 2284 |14.09.2024 Тридневен траур в памет на българските герои - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин . 1| 2414 |14.09.2024 Атаки срещу Одеска област. Руски дронове кръжат от другата страна на Черно море . 0| 2239 |14.09.2024 Кръстовден е! Отбелязваме началото на есента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads