Реклама / Ads
76| 5732 |15.05.2014 НОВИНИ

Попова: Не съм заместник на Плевнелиев, а самостоятелна единица

.
Маргарита Попова – вицепрезидент на Република България
Президентската институция не може да си позволява да персонифицира. Това е недопустимо. А това беше направено. Президентската институция не може да казва кога правителството да подава оставка или кога да се провеждат избори.
 

Това каза вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова в сутрешния блок на Нова телевизия. Когато институцията е в опасност или някой от двамата от нас е в опасност, трябва да се излезе и човешки да се обясни, че президентството не е партийна централа. Не е място, където има групи, групировки, кръгове. Попова дори намекна, че част от тях й пречат да говори свободно.

В моето амплоа на вицепрезидент изпълнявам задълженията си такива, каквито ми позволява Конституцията и съобразно моята подготовка, за да застана на този пост, каза още Маргарита Попова. Тя уточни: Има президент и той е Росен Плевнелиев. Аз съм вицепрезидент - не негов заместник, а самостоятелна единица.

На въпрос как ще коментира изявленията на Николай Бареков, че е номинирана за президент, тя бе категорична, че се разграничава от това, че може да се направи опит Росен Плевнелиев да бъде свален от поста му.

Относно това, че парламентарна комисия ще разследва Росен Плевнелиев, Попова заяви, че случващото се не е добро. „ Комисиите в НС по никакъв начин не може да задължат държавния глава да се яви на изслушване. Той може в качеството си на президент да реши дали да отиде или да не отиде“, добави още вицепрезидентът.

На въпрос дали двамата с Плевнелиев ще изкарат мандата си, въпреки че имат различия, Попова отговори, че изобщо няма никакви съмнения в това и заяви, че ще излязат от сградата на Дондуков 2 заедно, както са влезли.

Задачата на президентската институция е да защитава националния интерес, категорична бе Попова. Спред нея не е работа на президента да се обяснява.

Днес вицепрезидентът Маргарита Попова празнува своя рожден ден - ден след като президентът Росен Плевнелиев отпразнува своя. За неговия празник Попова му е подарила няколко книжки българска класика.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5374 |09.05.2014 Курумбашев си намери заместник: Шеф на ЦСКА влиза в НС . 2| 5427 |03.04.2014 Златанова с нов заместник . 63| 9401 |31.03.2014 Б.Бонев: Плевнелиев, слугиня нещастна! . 9| 6178 |21.03.2014 Прокурори поемат тайни на Плевнелиев, Борисов и Каратиста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads