Реклама / Ads
27| 7008 |13.06.2012 НОВИНИ

Поръчан атентат срещу свидетел по „Октопода”; Трактора станал кмет в затвора

.
Алексей Петров в съда Източник: БНР
Срещу мен е готвено покушение. „Поръчката” е била свързана пряко със свидетелсктите ми показания по делото „Октопод”. Това заяви един от основните свидетели по делото срещу Алексей Петров плевенчанина Георги Цветанов. За готвения атентат знаели в ГДБОП. По време готвената атака съвпадала с разкрития заговор за ликвидирането на шеф на отдел „Антитерор” в ГДБОП Валентин Цоновски.
 

Веднъж вече е взривявана бомба пред дома на Цветанов, докато той бил в ареста по скалъпени обвинения за закононарушения. Тогава едва не загинала дъщеричката му. По-късно прокуратурата обявила за несъстоятелни всички отправени към него обвинения.

Днес пред съда свидетелства съпругата на Цветанов – Красимира. Тя потвърди изнесените преди време от него разкрития, че е бил притискан от Алексей Петров да му прехвърли имоти, фирми и картини. Потвърди също така заплахите и опита за убийство срещу съпруга й от страна на Петров.

 

Преди няколко месеца бяха срязани важни части от служебния автомобил на Георги Цветанов. Експертиза доказа, че деянието е  умишлено и е могло да се стигне до инцидент с фатален край.

 

Срещу Цветанов се водят дела и той е мотивиран да говори срещу Алексей Петров. Също така е малко странно как по време на кризата през 1996 – 1997 г. той е разполагал със средства да купува произведения на изкуството. Това заяви пред журналисти един от адвокатите на Трактора – Васил Василев. Той допълни още, че Цветанов дължал пари по онова време на Петров. Никой от репортерите обаче не го пита, дали съмненията и слуховете около някои от свидетелите, са основание те да бъдат рекетирани, заплашвани, бити и поръчвани за ликвидиране от клиента му Алексей Петров.

 

Василев не каза също, на какво основание Трактора е присвоявал имоти, бизнеси и финанси от свои партньори и конкуренти, а не е търсил решаване на споровете, ако е имало такива, в съда.

 

По онова време фирмите ми са имали оборот от няколко десетки милиона лева. Затова и Алексей Петров ме потърси да стана акционер в създаващата се застрахователна компания „Спартак”, приемник на която е Лев инс. Този факт ясно говори, че той не е имал пари, така че няма как да ми е давал, обясни на свой ред пред медиите Георги Цветанов.

 

Докато траеше заседанието по делото „Октопод”, в кулоарите на Съдебната палата плъзна слух, че Алексей Петров е станал „кмет” на групата арестанти в Софийския централен затвор, чиито съдебни процеси още не са завършили. Реализира се най-сетне мечтата му да бъде избран на някакъв пост, след като се провали с гръм и трясък в опита си да стане президент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 7599 |13.06.2012 Свидетел по "Килърите": Ако не ги осъдят, ще ни избият . 11| 6497 |27.05.2012 Подпалиха кола на свидетел срещу „братя Галеви” . 13| 7068 |19.05.2012 Викат В. Кюлева като свидетел срещу Килърите . 9| 5612 |16.05.2012 И Р. Василев не издава името на поръчания бизнесмен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads