Реклама / Ads
0| 3151 |01.09.2022 НОВИНИ

Поредна загадъчна смърт! Шеф на „Лукойл“ загина след падане от прозорец на болница

.
Награждаване с орден ”Александър Невски” в Кремъл
Председателят на борда на директорите на петролната компания „Лукойл“ Равил Маганов е загинал след падане от прозореца на Централната клинична болница (ЦКБ) в Москва, съобщават агенциите ТАСС и Интерфакс като се позовават на свои източници.
 

"Тази сутрин Маганов е паднал от прозореца на Централна клинична болница. Той е починал от нараняванията си", предава Интерфакс.

 

Това е пореден случай на инцидент с висш руски енергиен мениджър. През юли Юрий Воронов, главен изпълнителен директор на един от контрагентите на руския газов монополист ”Газпром”, беше открит мъртъв в басейна на вилата си. През април във вила в испанския град Лорет де Мар беше открито мъртво семейството на 55-годишния Сергей Протосени, мениджър в най-голямата руска частна газова компания "Новатек". В Москва беше намерено мъртво семейството на бившия вицепрезидент на "Газпромбанк" Владислав Аваев. В началото на годината Леонид Шулман, ръководител на транспортната служба на "Газпром Инвест", беше намерен мъртъв във ваната си, а Александър Тюляков (заместник-генералeн директор на Единния разплащателен център на "Газпром") - обесен в гаража на къщата си.

 

През април президентът, съсобственик и основател на руския петролен гигант "Лукойл" Вагит Алекперов подаде оставка.

 

Новината за смъртта на Маганов идва ден преди срещата на министрите на финансите от групата на седемте водещи икономики в света (G7), на който ще обсъдят предложеното от администрацията на САЩ ограничение на цената на руския петрол.

 

Министрите на финансите на Г-7 ще обсъдят как да определят "таван" на цената на руския петрол, както и евентуално блокиране на транспортирането му.

 

През юни Съветът на Европейския съюз прие окончателно шестия пакет от санкции срещу Русия, с който се налага ембарго върху вноса на петрол. Ембаргото предвижда временно изключение за някои държави, сред които и България. Българското пристанище „Росенец“ остава единственото в Европа, през което ще може да се внася руски петрол.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2908 |31.08.2022 #GAZwithme за четвърта поредна седмица пред Президентството . 0| 2867 |27.08.2022 Войната, ден 185: Поредна нощ на руски удари в Запорожка област, Зеленски с предупреждение за АЕЦ „Запорожие“ . 0| 2790 |17.08.2022 Поредна вечер с #ГаzWithMe пред президентството . 0| 3232 |08.08.2022 Поредна трагедия на пътя! Украинско семейство загина при ПТП в балчишко, детето им оцеля, но е в болница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads