Реклама / Ads
5| 5046 |05.08.2010 НОВИНИ

Порой удави София; чакаме слънце в неделя

.
Летището, БФС и филхармонията са най-сериозно засегнати.
 

Пороен дъжд наводни за минути централните софийски улици. Дванадесет сигнала за наводнения са получили в пожарната столицата. На половината от наводнените обекти са изпратени екипи на пожарната, след което ще се помогне и на останалите. Най-засегнати от пороя са терминал 1 на летище София, филхармонията и магазин за строителни материали в кв. „Младост”. Затворен за преминаване е един от входовете на подлеза на Орлов мост. Наводнен е входът откъм ул. „Цар Иван Асен II”. Локвата е голяма – около 7-8 метра. С две ленти е ограничено слизането по стълбите и преминаването в наводнения участък. Над 40 сигнала бяха получени в ситуационния център на „Гражданска защита” в София след поройния дъжд в София. Два часа пък е продължило изпомпването на вода в сградата на Българския футболен съюз. В изпомпването на водата са участвали екипи на служба „Пожарна безопасност и спасяване”.

Кръстовището на улиците "Княз Борис I" и "Денкоглу" беше буквално непроходимо, тъй като шахтите са запушени. Хора, които живеят в района, се оплакаха, че при всеки дъжд се образува огромна ловка. На пешеходците им се наложи да заобикалят около 10 метра, за да успеят да пресекат на отсрещния тротоар. Същото беше и положението на повечето столични булеварди, където летният порой направи реки. Пешеходците заобикаляха по тротоарите, докато намерят "брод". Тези, които трябваше да се придвижат бързо до мястото, до което са се насочили, или хващаха такси, или събуваха обувките си и газиха боси.

Синоптиците предупреждават, че утре отново ни очакват дъждове в следобедните часове. В петък и събота температурите ще се повишат. Ще преобладава слънчево време, но над западната половина от страната и планинските райони ще има временни, но значителни увеличения на облачността, в часовете след обяд и преди полунощ на места ще превали и прегърми. Времето в столицата ще се оправи в неделя, когато ще бъде слънчево и горещо. Главно над планинските райони в следобедните часове ще се развива купеста облачност и там има вероятност да превали и прегърми.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6224 |12.07.2010 Летен дъжд удави София . 0| 5079 |08.07.2010 50 литра на кв. м удавиха Родопите . 15| 5520 |01.07.2010 П. Димитров като Г. Димитров: Газът е като слънцето и въздухът . 5| 7991 |01.07.2010 July Morning! Къде посрещате слънцето?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads