Реклама / Ads
5| 5187 |07.07.2011 НОВИНИ

Пощите бият отбой, отменят протестите

.
Служителите на "Български пощи" отменят протестите, които трябваше да се състоят днес,7 юли, заради планираната от управляващите приватизация на дружеството.
 

Синдикатите, които бяха инициатори и организатори на протеста – КНСБ и КТ „Покрепа”, съобщиха, че се отказват от намерението си, след като предложената от ГЕРБ точка за приватизирането на пощите отпадна от дневния ред на парламента.

Министърът на транспорта Ивайло Московски заяви пред БНР, че поне засега въпросът за приватизацията на „Български пощи” не стои на дневен ред. "Казвам ясно - за момента не стои въпрос за приватизация, но все пак искам да кажа на синдикатите, че сме на първо място в Европа на глава от населението по брой пощенски станции”, подчерта той.

Според министъра пощите трябва да се преструктурират и реформират. Приватизацията на миноритарен дял е една от възможностите, но в момента не я обсъждаме, каза още той.

Московски уточни, че в момента се търси стратегически инвеститор, но без да има приватизация. Министърът не коментира дали пощенските клонове в малките населени места ще бъдат закрити, ако системата се реформира драстично. "Чакам стратегия и анализ до края на юли и на базата на него проблемите ще бъдат дискутирани с широк кръг експерти", увери министърът.

В същото време обаче от КНСБ съобщиха, че готовността за стачка остава, за да бъдат защитени интересите на работещите в пощите близо 13 000 служители, както и националните интереси на България до окончателното оттегляне на предложението на депутатите от ГЕРБ.

Синдикатът благодари на всички свои членове и пощенски служители, които до момента с подписа си са заявили готовността си за участие в протестни и стачни действия.

„В тази връзка настояваме подписката срещу изваждането на "Български пощи" от забранителния списък за приватизация да продължи до 15 юли, като събраните подписи ще бъдат връчени на министър-председателя Бойко Борисов”, се посочва в съобщението на синдиката.

БСП и СДС категорично се обявиха срещу приватизацията на „Български пощи”, а в сряда лидерът на сините Мартин Димитров дори коментира, че единственото, което ГЕРБ биха постигнали с това, са скандали, стачки и много проблеми и би било голяма политическа грешка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4923 |04.07.2011 Пощите стягат протести срещу приватизацията им . 96| 6538 |28.04.2011 "Лукойл" повиши цените напук на протестите . 29| 5433 |27.03.2011 Р. Овчаров: Протестите са белег на демокрацията . 61| 5165 |20.03.2011 Я. Янев: Заставаме на пътя на протестите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads