Реклама / Ads
26| 14241 |20.08.2019 ГЛАСЪТ

Елементарно, г-жо Хопкинс, много елементарно обидихте британските служби и българите

.
Г-жа Хопкинс с Барни... пардон - министър Кирилов... Източник: БГНЕС
Великобритания е известна със строгата си и справедлива правосъдна система. Известна е също с тайните се служби, а Ми-5 и Ми-6, както и Скотланд ярд са станали еталон за ефективност още преди много години. Затова е доста озадачаваща похвалата от страна на Н.Пр. Ема Хопкинс, посланик на Кралство Великобритания в София към единствения кандидат за главен прокурор.
 

Много добре работим с Иван Гешев“, казала посланичката по БНР. И допълнила: „От моите оперативни колеги знам, че ние много добре работим с господин Гешев, особено при криминални случаи“. Много яко.

 

Тези дни в България бе доста горещо. Дали от времето или по други причини, но г-жа Хопкинс не споменава по кои точно случаи Гешев толкова много се е харесал на нейните колеги. Дали става дума за скандала „Скрипал“ при който бе отровен бивш руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия с нервнопаралитично вещество „Новичок“? Г-жа Хопкинс сигурно помни, че България бе от малкото страни в ЕС, които не подкрепиха призива на Великобритания да изгонят руски шпиони във връзка със скандала.

 

Вероятно представителката на Нейно величество в София е възхитена и от прокуратурата ни, която вече две години прикрива действията на руските пратеници на руското ГРУ, които освен във Великобритания са се подвизавали съвсем свободно и в нашата страна. Нито МВР, нито контраразузнаването и естествено прокуратурата не са предприели нищо по тяхното издирване и евентуално разобличаване. В София по подобен начин бе отровен известен бизнесмен – Емелян Гебрев, но разследването и в тази посока буксува отдавна.

 

Г-жа Хопкинс със сигурност е чувала от нейните оперативни колеги, че именно британските служби първи разкриват контрабандата на цигари от „Булгартабак“ в райна на Близкия Изток и Ирак, както и финансирането на терористични структури с печалби от тази контрабанда. Какво предприе българската прокуратура и Иван Гешев, за да разкрият тази престъпна верига?

 

И дали точно британските служби, известни със своята информираност, не знаят за каква корупция става дума в България и каква роля играе прокуратурата, в това число и зам.-главният прокурор Гешев, борбата с нея да е чисто формална. В него със сигурност са съмнителните действия около продажбата на Виваком и делата, които текат в Кралския съд в Лондон...

 

Списъкът е дълъг и ако г-жа посланичката наистина желае да се запознае с него, да попита офицера за връзка в посолството.

 

И въобще как г-жа Хопкинс си представя българския посланик в Лондон да почне да хвали този или онзи британски прокурор, защото така му казали оперативните служители в амбасадата. Несериозно дори да го помисли човек…

 

Да не би новият премиер Борис Джонсън и Форин-офис са решили да подменят някои кадри от дипломацията и някои от тях прибягват до спасителни изяви? Е тази е неуспешна, със сигурност.

 

Какво ли не правят горещите вълни: утре г-жа Хопкинс ще похвали и правосъдния министър Данаил Кирилов… Тия британци съвсем се ошашавиха покрай Брекзит. Освен ако това не е някой номер от картите на Джон льо Каре...

 

Елеметарно, Хопкинс, много елементарно, би казал Шерлок Холмс.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 13567 |17.08.2019 Защо 14% рокаджии са много повече от всички турбо чалги, чалгаполитици и мутри . 21| 17811 |09.08.2019 Поне веднъж прокуратурата да погледне натам. Или е много страшно? . 27| 21390 |29.07.2019 Щом извадиха Алексей Петров от нафталина, значи много са закъсали . 17| 11318 |07.05.2019 Папата в България – много плюсове и измамени конспиратори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads