Реклама / Ads
8| 7848 |05.05.2016 НОВИНИ

Посланик Хосе Тапия: 300 000 българи са интегрирани в Испания

.
Хосе Луис Тапия
Всяка година 70 млн. души посещават Испания. 300 000 българи са избрали да живеят в четвъртата по големина държава в Европа. Това сподели ексклузивно за телевизия ON AIR посланикът на Испания у нас н.пр. Хосе Луис Тапия.
 
Испания е доста добре позната като страна, но се свързва с определени стереотипи, посочи н.пр. Хосе Луис Тапия. По думите му това е една голяма, забележителна и отворена страна, и точно заради това има специална философия и поглед към живота.

"Всяка година 70 милиона души не могат да допускат една и съща грешка. И това са хората, които идват да ни видят в Испания. И разбира се това са хора, които идват да видят нашето културно наследство, нашата култура, гастрономията, виното, зехтина. Не, това не са хора, които могат да грешат. Това е една страна, която има забележителна литература, живопис, музика. Испания носи и представлява едно голямо богатство. Но разбира се много често хората вярват в такива стереотипи. Искам да ви уверя, че Испания има много повече от тях", отбеляза н.пр. Хосе Луис Тапия.

По думите му през 2015 г. испански фирми са подписали договори за 30 млрд. евро - "и можете да го сравните, за да имате все пак представа за обема на цифрите, че БВП на България е 42 млрд. евро".

"В този смисъл Испания има голямо богатство и то обхваща много сектори. Точно заради това има много испански фирми, които са световни лидери в инфраструктурата, във всички видове транспорт. И освен това три от всеки пет полета, които тръгват по света, се управляват от специални системи, които са създадени и конструирани от една испанска фирма. Освен това ние управляваме възобновяемите енергийни източници, междувпрочем първата фирма, която управлява вятърната енергия е създадена от испанска фирма", добави н.пр. Хосе Луис Тапия.

Н.пр. Хосе Луис Тапия потвърди, че Испания е марка - "да, точно марката Испания е нещото, което ни отдалечава от тези стереотипи, свързани по-скоро с тази наша фолклорна част, която също има своята стойност".

Фламенкото например е едно огромно световно богатство, заяви посланикът на Испания у нас. По думите му то е привлякло вниманието, популярно е и обичано от хора от най-различни социални слоеве. "Фламенкото също представлява едно културно наше наследство и богатство. И нека пак да кажа, че испанците сме хора, които обичаме другите, затова хора от цял свят идват при нас. И още един пример. Защо 300 000 българи са в Испания? Защото обичат страната, защото са се интегрирали в нея!"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4556 |13.04.2016 Миков и US-посланикът Рубин обсъдиха актуални политически въпроси . 0| 4435 |13.04.2016 Плевнелиев награди посланика на Китай с орден „Стара планина” . 0| 7984 |10.04.2016 Енчев: България не е Източна Румелия! Посланик Гьокче да бъде отзован . 0| 4154 |06.04.2016 Румъния отзовава посланика си от София и още 13 негови колеги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads