Реклама / Ads
9| 3062 |25.02.2024 НОВИНИ

Посланик Мертен: Държави като САЩ и други в ЕС имат ограничено влияние в Русия напоследък

.
Източник: скрийншот
Все още САЩ анализират ефекта от санкциите „Магнитски“ в България. Това каза в предаването „120 минути“ посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Той не назова дали санкционния списък за българи ще се разшири.
 

Според него е важно, че „през последната близо година българският парламент прие закони, насочени към съдебната реформа, предприемайки стъпки в борбата с корупцията“.

 

Запитан за ендемичната корупция, той обясня, че тя съществува във всяка страна, включително в САЩ, в Азия, навсякъде, важното е да има механизми за засичане и да се гарантират наказания. 

 

На въпрос за конституционните промени у нас и за "брокерите" на влиянието, Мертен обясни, че има предизвикателства при спазването на правилата: "България постоянно търси начини да се справи най-добре, във всяко общество се говори как някои хора не ги засягат правилата, затова имаме избори, за да се променят правилата и да се гарантира, че важат за всички."





Посланик Мертен допълни още, че четейки българската преса, гледайки тв програми, хората са доста добре информирани.

 

"Това са важни елементи, за да може всички части на обществото и правителството да функционират нормално", отбеляза още той.  

 

Мертен коментира думите на Доналд Тръмп, че която страна не плаща вноската си в Алианса, ще я даде на Путин, за да прави каквото иска с нея:

 

"Българите, българската политическа класа разбират, че са направили избора да са част от НАТО, те се възползват от чадъра, осигурен от 30-те съюзници, Алианса е от реална полза".

 

Относно неочакваната смърт на Навални, посланикът каза:

 

"Мисля, че е важно да се има предвид, че смъртта на г-н Навални, за която скърбим и предаваме съболезнованията си на неговата вдовица, се дължи на президента Владимир Путин, на политиката и режима, който е установил в страната. Такива хора, за които може да се спори дали присъдата им е била легитимна, никой не бива да умира в затвор, докато излежава присъда. И мисля, че Русия, за съжаление, е станала държава, която толерира подобен вид неща".

 

"Ако трябва да съм честен, държави като САЩ и други в ЕС например имат ограничено влияние в Русия напоследък. Посолството ни е много по-малко от преди.", допълни той.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4468 |25.02.2024 Христо Петров - Хазарта симпатизирал на Габриел: Много бих се радвал да я чувам по-често да говори със свои думи . 4| 3167 |25.02.2024 Родителите на Филип: Съдиите и прокуратурата са на страната на убийците. Не очаквахме убиецът на сина ни бъде освободен . 6| 2928 |25.02.2024 Преподавател в Харковския университет: 2024 г. войната ще е на дронове, за да се минимизират цивилните жертви . 8| 2768 |25.02.2024 Капацитетът за 2024 г. е шест пъти по-голям: Украйна е утроила производството си на оръжия миналата година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads