Реклама / Ads
22| 6934 |07.05.2012 НОВИНИ

Посланици: Бандити и "тъмни" милионери да треперят от закона за конфискация

.
Почти всички посланици от страни-членки на ЕС и посланикът на САЩ се събраха заедно в телевизионно студио, за да подчертаят, че Законът за конфискация е нов инструмент за борба с организираната престъпност, но значение ще има и неговото прилагане.
 

Законът за конфискация е нов инструмент, с който държавата ще се бори срещу организираната престъпност, каза по БНТ посланик Уорлик. Това няма да реши всички проблеми на България, но е важен инструмент, който и ние в САЩ сме използвали през 60-те години. Сега обаче хората може да са добовлни, че има начин хората, придобили имущество по незаконен път, ще бъдат лишени от коли, къщи и активи.

Още, когато България се присъедини към ЕС, имаше условия, които тя трябваше да изпълни, а един от аспектите, върху които ЕК се съсредоточи, беше необходимостта от законодателство в тази посока, каза на свой ред датският посланик Янсон. Това не е панацея, но е напредък, добави той.

Искам да поздравя България за този закон, това е важна стъпка напред, съобщи посланикът на Германия Хьопфнер. Това законодателство ще бъде безкрайно зависимо от точното му прилагане, но законът не е насочен към обикновените български граждани, има много висок праг. Законът трябва да се бори със сериозните правонарушения.

Тук ние не представляваме ЕС, а собствените си страни, каза посланикът на Франция Отие.  Този закон поддържа един важен принцип, въпреки че има и други мерки, които трябва да бъдат вградени в системата. Вие въървите в правилна посока, но пътят, който предстои е все още дълъг.

Много важно е да се види как ще се прилага законът, надявам се, че и гражданското общество ще върши своята роля, наблюдавайки какво върши комисията, посланикът на Холандия Керстен.

Докладът на ЕК за България през лятото ще отчете един 5-годишен период и реалните резултати и напредък, каза посланикът на Великобритания Алън.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6204 |08.09.2011 Острова пропищя от български и румънски бандити . 0| 5896 |30.08.2011 БГ бандити на курорт в ЮАР и Мексико . 7| 6263 |29.07.2011 Бандити на опашка за точене на банкомати . 32| 4947 |13.07.2011 Бандити клонирали 15 000 банкови карти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads