Реклама / Ads
0| 4600 |20.11.2014 НОВИНИ

Последно! Ето кои ресори ще командват вицепремиерите

.
Премиер, вицепремиери и подчинените им
Министър-председателят Бойко Борисов разпредели между четиримата вицепремиери функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.
 
Заместник министър-председателят по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова ще координира работата на министрите на образованието и науката, на културата, на здравеопазването, на младежта и спорта и на туризма. Тя ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавна агенция „Архиви“, Комисията за регулиране на съобщенията, Националния статистически институт и Националната агенция за оценяване и акредитация.

Заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева ще наблюдава дейността на министрите на външните работи, на правосъдието, на отбраната и на вътрешните работи. Тя ще координира работата на държавните агенции за метрологичен и технически надзор, за българите в чужбина и за бежанците, на Държавна агенция „Технически операции“, на Агенцията за ядрено регулиране, Патентното ведомство и Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев ще наблюдава дейността на министрите на финансите, на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката, на енергетиката, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието и храните и на околната среда и водите. Той ще осъществява взаимодействието с Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, с Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, с Държавната комисия за стоковите борси и тържищата и с Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

В ресора на вицепремиера по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин са Държавната агенция за закрила на детето, Националният компенсационен жилищен фонд и Националната агенция за професионално образование и обучение. Министър-председателят Бойко Борисов лично ще наблюдава дейността на Държавна агенция „Национална сигурност“ и на Държавната комисия по сигурността на информацията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4442 |18.11.2014 Москов определи ресорите на заместниците си . 3| 7341 |16.09.2014 Последно! Гвардеец №1 става генерал . 6| 4949 |15.03.2013 Райков разпредели ресори на вицетата си . 18| 7272 |22.09.2010 Софийският университет обяви медии и министерство за агресори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads