Реклама / Ads
24| 11318 |20.03.2014 НОВИНИ

Посрещнаха Стефан Данаилов на крака в НС

.
Депутатът от левицата Стефан Данаилов, който днес се завърна след тежко лечение, заяви че ще помогне на Националния център по хематология в столицата. Актьорът призна, че при лечението си в хематологията се е сблъскал с парадокса на здравната система у нас - добрите медицински специалисти и лошата материална база.
 

„Нашето общество е наистина физически болно, освен психически. Това, което видях в тези месеци, тъй като всяка седмица аз ходех в болницата и виждах много хора, които са с подобно и по-тежко от моето заболяване, и това, което ми направи впечатление, е, че това са млади хора. Млади хора, на които можеш да дадеш само кураж. Като Национална хематология крайно недостатъчно е това, което имат като база, а смея да твърдя, че лекарите и техниката, която използват, не са на по-долно ниво от френската такава, като се знае, че французите са много напред", каза емоционално Данаилов.

Не крия, че съм се заел всячески с каквото мога, за да повлияя, за да се замислим за разширяването на Националната хематология, допълни той.

„Станишев съм му намекнал, защото съм подготвил стратегиите. Не знам, но разбрах, че министър Андреева е поела ангажимент да се срещне с ръководството на болницата", каза той.

Данаилов призна, че съвсем скоро ще се завърне и на театрална сцена:

„Така отстрани е по-интересно да гледаш. Много бързо разбираш колко може да ти дотегне това да слушаш всеки ден политики, остри препирни и конфликти. Може би, защото в такава ситуация, когато ти правиш преценка за живота си, виждаш колко е абсурдно това и колко е по-добре да получаваш и да даваш положителна енергия, позитивна енергия, отколкото да получаваш отрицателна. И защото, наблюдавайки лицата на много от хората, които са днес в този парламент, наистина в мен остава потвърждението и убеждението в това, че видят ли я тази трибуна, нещо им става на тези хора", обясни Стефан Данаилов.

„Иначе това е - идвам тук, любопитно ми е сега. Даже измислих, че най-добре е да се плаща на депутатите според говоренето. В Италия, ако гледате италиански сериал, през цялото време там звучи музика, която е авторова. Попитах моя режисьор как се заплаща само за час. И той обясни, че всяка минута се плаща. Прецених, че може би по-добре тук да се плаща за дълго говорене. Защото излизат и говорят, говорят, говорят..., макар че нищо особено не се казва", допълни той.

По думите му се още не може да поеме голяма театрална роля, тъй като битката продължава. „Иначе през цялото това време аз продължавах да снимам филма си „Фамилията". Никой от вас не дойде да види екипа, който в продължение на два месеца и половина работеше с маски, все едно в болница. Всички мои колеги от най-обикновените работници, оператори... Само актьорите, с които си партнирам, бяха без маски. Особено уважение е всичко това и ти става драго, защото те знаеха и разбираха какво е моето състояние", допълни Стефан Данаилов.

По-рано днес депутатите в пленарната зала посрещнаха Данаилов прави и с аплодисменти, а председателят на парламента Михаил Миков поздрави актьора от трибуната на Народното събрание.

Още в началото на януари тази година големият актьор Стефан Данаилов съобщи, че през есента на 2013-а са му открили лимфом и е започнал лечение в националната хематология. Лекуващият го проф. Михайлов не скри тогава, че "диагнозата е сериозна, но лечението, което се провежда до момента, е ефективно". Ламбо престана да ходи в парламента и прекъсна уроците си в НАТФИЗ. Единствената му публична поява бе на конгреса на БСП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6608 |09.03.2014 Стефан Диомов отряза 4-ма от Тоника за своите песни . 11| 9558 |09.03.2014 О. Стефанов: В новия Закон за МВР няма дух, но има философия от соца . 10| 6091 |06.03.2014 Стефан Данаилов се връща здрав от Париж . 99| 16310 |24.02.2014 Стефан Цанев: Сгрешихме, че не потърсихме отговорност от БКП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads