Реклама / Ads

ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

3| 2663 |11.10.2021 НОВИНИ

Повдигнаха обвинение на човек на Васил Божков

.
Васил Божков
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност Борис Бекяров, обвинен за участие в ръководената от Васил Божков организирана престъпна група за подкупи, длъжностни и други престъпления.

На 10.10.2021 г. обвиняемият Борис Бекяров / Б.Б/ пристигна доброволно на Аерогара София с полет от Република Австрия. На столичното летище той бе задържан от служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ и конвоиран до арестно помещение. 

В присъствието на защитник и при спазване на процесуалните правила, днес на обвиняемия бе предявено постановлението за привличане в качеството на обвиняем. Проведен бе подробен разпит на лицето в това му качество. 

 

Към материалите по досъдебното производство бяха приобщени представени от Бекяров множество медицински, съдебни и др. документи, касаещи здравословното му състояние, в т.ч. от болнични заведения, съдилища и прокуратури в Република Австрия. 

Съобразявайки процесуалното поведение на Борис Бекяров и представените от него книжа екипът от наблюдаващи досъдебното производство прокурори  определи на обвиняемия мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 44 000лв., която следва да бъде внесена в 14-дневен срок. 

 

На обвиняемия. е взета и мярка за процесуална принуда „Забрана за напускане пределите на Република България“.  66-годишният математик и и бизнесмен Борис Бекяров, който днес се яви в Специализираната прокуратура, за да му бъде повдигнато обвинение, е задържан.  Причината - не е отпаднало основанието, че може да се укрие.

 

Обвинението е за участието в престъпната група, ръководена от Васил Божков, който пък от края на януари 2020 г. се намира в Дубай. Бекяров, който от 22 месеца края на януари беше във Виена, се яви пред разследващите, след като се завърна в страната. Той изразил готовност да съдейства.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 33| 7236 |07.10.2021 Радев: Аз съм човек на дълга. Претенцията, че са герои, оставям на други . 9| 3556 |02.10.2021 Проф. Дичев: Ректорът е мек човек, самата му академична длъжност предполага консенсус, няма власт . 5| 2920 |01.10.2021 Проф. Дичев: Риториката на българския политик често прилича на тази на обикновения човек след две ракии . 0| 2384 |29.09.2021 Заловен е камион с 55 мигранти, шофьорът щял да получи по 150 лв. на човек

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ