Реклама / Ads
0| 3651 |22.02.2017 НОВИНИ

Повреда във ВЕЦ и скъсан кабел от строители оставиха пак Кокаляне без ток

.
Повреда във ВЕЦ Кокаляне, собственост на частна фирма, прекъсна електрозахранването в Кокаляне, Софийска община, вчера през нощта. Екипите на ЧЕЗ Разпределение България реагираха незабавно и успяха да захранят всички засегнати клиенти по алтернативен път в рамките на час и петнайсет минути.
 

В следобедните часове строителна фирма скъса кабел на дружеството при несъобразени изкопни дейности във вилна зона Косанин дол. Засегнати отново бяха и всички жители на Кокаляне. Екипите на ЧЕЗ Разпределение отстраниха повредата отново за около час и захраниха всички потърпевши от дейността на строителната фирма клиенти.

 

В резултат на тази повреда възникна авария  по алтернативното захранване на Кокаляне във вечерните часове. ЧЕЗ Разпределение премина към незабавно локализиране на повредата и предприемане на съответните мерки за възстановяване на комфорта на клиентите по най-бързия възможен начин.

 

След направен анализ на броя на прекъсванията на електрозахранването в Кокаляне и причините за тях, ЧЕЗ Разпределение установи, че всички изключвания през януари и февруари са в резултат на повреди във ВЕЦ Кокаляне, който не е собственост на дружеството. Компанията ще сезира съответните институции, за да се осигури спокойствието на гражданите.

 

През 2017 г. ЧЕЗ Разпределение България ще извърши и пълна реконструкция на основния възел, осигуряващ захранването на Панчарево, Кокаляне, Герман и Долни Пасарел. Стойността на инвестицията ще бъде над 150 хил. лв.

 

Само за 2016 г.  несъобразени изкопни дейности оставиха без електрозахранване клиентите на ЧЕЗ Разпределение в Западна България в продължение на 37 дни, или общо 884 часа, предизвиквайки 546 прекъсвания на тока. Най-много засегнати клиенти и прекъсвания от строителни фирми са регистрирани на територията на София град – 197 броя. Te оставиха без електрозахранване 263 596 клиенти на ЧЕЗ Разпределение за общо 13 дни през 2016 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3839 |19.01.2017 Оперираха Лукарски заради скъсан менискус . 0| 3873 |12.12.2016 Евакуираха столично училище заради запалени кабели . 0| 4083 |07.12.2016 Д. Аврамов: РБ са като кабеларка без лиценз . 1| 6621 |24.11.2016 Цинизъм: Бъчварова коментира новите пожарни коли, но не и скъсаните обувки на служителите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads