Понеделник, 10 Декември 2018, 20:54
Frognews
0| 2916 |29.10.2017

ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ подобрява електрозахранването в Панчарево

.
Източник: БГНЕС
ЧЕЗ Разпределение България реализира проекти за подобряване на електрозахранването в Панчарево, Кокаляне и Пасарел. Компанията инвестира 914 хил. лв. в района. Най-мащабният проект, който се реализира в момента, е монтирането на последно поколение уредба във възловата станция, която захранва населените места с електроенергия. Инвестицията е на стойност 370 хил. лв.
Изграждането на новата уредба стартира на 10 ноември и ще приключи в рамките на 10 дни.  

Компанията стартира и автоматизация на електрическата мрежа чрез монтирането на дистанционно управляеми апарати върху електропроводите. Уредите позволяват по-бързата локализация на авариите по мрежата и ремонтите да се извършват с по-малко неудобства за клиентите. Новите устройства дават възможност за ремонт на отделни части, без да се изключва целият електропровод. Вече са монтирани 3 дистанционно управляеми апарата, като предстои монтиране на още два. Общата им стойност възлиза на 150 хил. лв. Компанията монтира и сигнализатори, които дават знак за места със забележки по мрежата.

При подготовката за зимния сезон ЧЕЗ Разпределение е извършила просеки в района и е обработила 989 дървета, като дейностите продължават. Подменени са 200 кг проводници и над 30 изолатора. Компанията е извършила реконструкция и на мрежа ниско напрежение.

Подобренията по мрежата в Панчарево ще продължат до края на ноември при благоприятни за работа метеорологични условия.  Предприетите до момента мерки вече дават резултат, като прекъсванията са единствено планирани с цел извършване на ремонтните работи. Приключи и проверката на Министерство на енергетиката в района, като ЧЕЗ изпълнява всички поети ангажименти и мероприятия за подобряване на  качеството на електрозахранването.

Дейностите по реализацията на проектите налагат прекъсвания на електрозахранването за провеждане на планираните дейности, както и кратковременни оперативни превключвания нощем, с цел подготовка на съоръженията за работа. ЧЕЗ Разпределение своевременно информира  община Панчарево и Сдужение за развитие на Панчарево и Кокаляне за предстоящи планирани дейности след проведена с тях среща на 5 септември. На нея дружеството предостави информация за предприетите  действия и оставащите до края на ноември мероприятия, с които компанията ще изпълни поетите към обществеността ангажименти. ЧЕЗ Разпределение се извинява за временните неудобства.  Подобренията ще доведат до многократно повишаване на сигурността на електрозахранването през зимния сезон.
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания. Моля, подкрепете ни.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. ЧЕЗ подобри сигурността на електрозахранването в столичния район „Оборище“. 0| 3157 |22.10.2017 . ЧЕЗ Разпределение стартира 40 проекта в Западна България през септември 0| 2775 |28.09.2017 . С водосвет ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ България откри модерен технически център 0| 2709 |20.09.2017 . ЕК променя схемата за разпределение на бежанци 2| 2809 |18.09.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах