Реклама / Ads
0| 3754 |05.06.2019 НОВИНИ

ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ инвестира над 2 млн.лв за подобряване на електрозахранването в област Кюстендил

.
Ръководството на ЧЕЗ проведе среща с кметове на общини и техни представители от област Кюстендил. Домакин на събитието беше областният управител Виктор Янев. По време на срещата бяха представени реализираните инвестиционни проекти през 2018 г., плановете и приоритетите на компанията за 2019 г.
 

Нови трафопостове изгради ЧЕЗ Разпределение през 2018 г. в селата  Делян и Тополница, общ. Дупница. 145 хил. лв. вложи компанията в реконструкции и монтиране на автоматизирани устройства на три електропровода за по-бързо локализиране на аварии и подобряване на електрозахранването в общините Сапарева баня, Трекляно и Кюстендил. Реконструкции на кабелни линии на стойност 250 хил. лв. бяха извършени в  Кюстендил, Дупница и Бобов дол, за подобряване на качеството на доставяната електроенергия за клиентите в региона. 777 хил. лв. бяха вложени в реконструкции на въздушни мрежи ниско напрежение,  като нова мрежа беше поставена в селата Коняво, Доброво и Пиперков чифлик.

През миналата година ЧЕЗ Разпределение  стартира в Дупница проект за монтиране на дистанционно обслужвани електромери. След предварителен анализ бяха избрани местата за изграждане на автоматизираната система, така че тя да донесе максимален ефект за повишаването на качеството и надеждността на електрозахранването на клиентите и процеса на обслужването им. Монтирани в Дупница бяха 21 625 електромера на стойност 1.9 млн. лв.

 

През настоящата година ЧЕЗ Разпределение инвестира 2,1 млн. лв. за подобряване на електрозахранването в област Кюстендил. Компанията ще изгради нови трафопостове в селата Полска Скакавица и Богослов. 1100 метра кабели ще бъдат подменени в гр. Сапарева баня. 7 автоматизирани съоръжения за по-бързо локализиране на аварии ще монтира дружеството на електропроводите Яхиново и Сапарева баня. Кабели ще се подменят и в Дупница, Кюстендил и Рила. Компанията ще осигури по-сигурно електрозахранване и на селата Гюешево, Чудинци, Кършалево, Черна река в община Кюстендил чрез рехабилитация на електропровода, който ги захранва. ЧЕЗ Разпределение ще извърши реконструкции на мрежа ниско напрежение в областта за 910 000 лв.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3845 |02.06.2019 ЧЕЗ Разпределение модернизира електрозахранването за нова промишлена зона в Монтана и 5 села . 5| 4167 |01.06.2019 Сергей Станишев: Разпределението наложено от ръководството на БСП може да се повтори и на местните избори . 0| 3585 |26.05.2019 Стартираха теренните проучвания по проект на ЧЕЗ Разпределение за защита живота на птиците . 0| 3857 |23.05.2019 Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Западна България, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение за периода 27-31.05.2019 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads