Реклама / Ads
0| 4407 |16.06.2020 НОВИНИ

”ЧЕЗ Разпределение” подобрява електрозахранването на 9 населени места в района на Новачене

.
ЧЕЗ Разпределение България приключи голям проект по модернизация на възлова станция в с. Новачене, общ. Ботевград. В проекта компанията инвестира 218 000 лв. С изпълнението му се подобрява сигурността и качеството на електрозахранването в 10 населени места в района на Ботевград – Скравена, Краево, Брезовдол, Гурково, Осеновлаг, Радотина, Рашково, Боженица, Липница и Новачене. Възловата станция осигурява резервно захранване и на село Врачеш, както и на селища от община Мездра – Типченица, Люти дол, Елов дол и Ребърково.
 

Реконструкцията на възловата станция обхваща модернизация на всички електрически съоръжения и апарати, с което се постига оптимизиране на техническите параметри, увеличение на експлоатационния живот и повишаване на надеждността и безопасността на работа. Подменят се всички части и компоненти с нови, извършва се модернизация на съществуващите системи за защита, контрол, измерване и сигнализация и се въвежда нова система за управление от разстояние. По този начин ще се намалят времето за локализиране на аварии и прекъсванията на електрозахранването на клиентите на дружеството в посочените райони.

 

Междувременно стартира работата и по реконструкция на възлова станция в с. Плана, общ. Панчарево. ЧЕЗ Разпределение влага в реализацията на обекта 185 000 лв., като след нейното изпълнение ще се осигури надеждно резервно електрозахранване от подстанция Самоков на в.з. Ярема, селата Бистрица и Железница, както и на всички вилни зони в полите на Плана планина. По този начин дружеството ще има възможност да превключва незабавно при нужда на сигурна алтернативна схема на електрозахранване, което ще скъси евентуални безтокови паузи за клиентите в района. Същевременно възловата станция е основният източник на електрозахранване на Българската земна станция за космически връзки в Плана, като модернизацията ще позволи безпрепятствената й работа.

 

Неотдавна приключи и работата по реконструкция на възлова станция в Правец на стойност 290 000 лв., с която се повишава надеждността на електрозахранването на клиентите на ЧЕЗ Разпределение в града.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4708 |05.06.2020 10 хиляди клиенти на ”ЧЕЗ Разпределение” в столицата останаха без ток заради изкопни дейности . 0| 5971 |29.05.2020 Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията Западна България, обслужвана от ”ЧЕЗ Разпределение” . 1| 4363 |14.05.2020 ”ЧЕЗ Разпределение” увеличи двойно проверките на кражби на електроенергия. Установени са над 800 от началото на март . 0| 3679 |03.04.2020 „ЧЕЗ Разпределение” апелира да сигнализираме за проблеми с електрозахранването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads