Реклама / Ads
52| 5437 |03.06.2014 НОВИНИ

"Позитано" оправдава загубата с пет опорни точки

.
Подробен анализ за загубата на евроизборите ще бъде приет днес на заседание на Изпълнителното бюро на БСП. Документът ще бъде предложен за дебати и на висшия форум на социалистите в събота, 7 юни, за когато е насрочено заседанието на Националния съвет на БСП.
 

С 5 опорни точки апаратът на "Позитано" 20 ще обясни малкото гласове на "Коалиция за България", стана ясно от обяснителните бележки на високопоставени източници от централата на БСП. Недостатъчната медийна политика на правителството и липсата на разяснителни кампании за провежданите мерки, създаването на фракцията АБВ и не на последно място кризата в Украйна и говоренето по нея в стил "Брюксел" са първите три пункта в червения анализ, пише "Стандарт".

Той съдържа и таблици с точните цифри за гласовете, получени от всички общини за БСП в сравнение с парламентарните избори през 2013-та и миналите европейски избори. От "Позитано" 20 сочат като причина за резултата си още ДПС и "недостатъчната мотивация на избирателите". В частта "самокритика" социалистите сочат пасивността на някои от областните и общинските ръководства на партията. Вината им ще се докаже с пасивната кампания в регионите и липсата на срещи с избиратели извън подготвените от централата обиколки на кандидатите за евродепутати.

Червените представители от евролистата вече са обобщили къде и как са минали срещите им, при какъв интерес и с колко симпатизанти. Изпълнителното бюро на БСП ще приеме и анализ за 1 година управление на кабинета "Орешарски". Вече са готови текстовете в ресорите "Култура", "Социални дейности", "Финанси". До ден на бюрото на соцлидера Сергей Станишев ще бъдат представени и останалите сектори.
Позивната от ръководството на БСП е да не се пестят слабите страни в политиките на правителството. Целта е да се посочат ясно нереализираните точки от предизборната програма на БСП, кои са причините за това, да се поставят оценки на министрите и как може да се отстранят проблемите в съответния ресор. "Всички минуси трябва ясно да се чуят от членовете на Националния съвет", коментира лаконично ключов фактор от парламентарната група на социалистите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4972 |25.05.2014 В централата на ГЕРБ: Победа! "Позитано" мълчи . 31| 5706 |01.02.2014 АБВ контраатакува: Не искаме доверието на "Позитано" 20 . 20| 6153 |31.01.2014 Алгафари с катран, пера и въже на "Позитано" . 48| 6678 |29.01.2014 Георги Първанов: Страх и слабост тресе "Позитано"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads