Реклама / Ads
7| 4774 |23.12.2023 НОВИНИ

Позиция на ИБ на ГС на БСП – София за паметника на СА

.
БСП София
Настъплението на фашизма и неофашизма в България е факт, който не може да остави безучастни българските социалисти.
 

Първо. Паметникът на Съветската армия, символ на победата над нацизма, бе посечен по най-варварски, касапски начин. Това престъпно деяние е в драстично нарушение на закона, на двустранния договор между България и Русия, на серия конвенции на ЮНЕСКО и ООН в защита на културните паметници, както и на ежегодните резолюции на Генералната асамблея на ООН срещу реабилитацията на фашизма и нацизма и ревизията на резултатите от ВСВ.

 

Второ. Програмният съвет на БНР арестува интервюто на Петър Волгин с г-жа Митрофанова, посланик на Руската федерация, което противоречи на дипломатическата практика и съзнателно ерозира българо-руските отношения. Никога досега не е спирано интервю с посланик, която и държава да представлява той. Това е брутална цензура и грубо погазване на свободното слово. Така Програмният съвет на БНР опозори себе си и срина авторитета на БНР като всепризната територия на свободното слово

 

Трето. Академичният съвет на СУ "Св. Климент Охридски" заклейми проф. Дарина Григорова за нейните антинацистки убеждения. Проф. Григорова е безспорен авторитет в академичната общност и учен с ярка гражданска позиция. Така Академичният съвет на СУ "Св. Климент Охридски" потъпка свободата и независимостта на българската наука, и научната съвест и опозори нашата Алма матер.

И като венец на цялата тази срамна поредица ПП/ДБ отбелязаха светлите Рождественски празници по един "кулинарен" начин, достоен за осъждане и презрение.

 

От какво се страхувате, госпожи и господа, та унищожавате историята, арестувате свободата на словото и срамите академичната свобода? Над какво тържествувате? Какво празнувате тъй истерично? Един народ има бъдеще само когато има родова памет и история.

Историята не може да бъде нито променена, нито победена! Историята не прощава служенето на чужди интереси и носи забрава за конюнктурния патриотизъм. И вас няма да подмине!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5702 |23.12.2023 Философът Тони Николов: Паметникът на Съветската армия няма чертежи, няма правно основание да съществува . 13| 5252 |23.12.2023 Путин забрани на Дунцова да участва в президентските избори заради Украйна . 4| 5021 |23.12.2023 Пеканов хвали бюджета, съмнява се в заложения растеж . 5| 5242 |23.12.2023 Новата 2024 година може да донесе нов собственик на българската рафинерия в Бургас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads