Реклама / Ads
14| 6414 |26.05.2013 НОВИНИ

Пребитият от абитуриенти лекар: Всички бяха пияни, половината - дрогирани

.
Че бяха пияни – всичките бяха пияни. Половината бяха дрогирани. Тях не ги интересуваше на практика живота на момичето, за което отидох. Тях ги интересуваше да си излеят яда върху определени хора.
 

Това сподели пред БНТ д-р Красимир Йорданов, който беше пребит вчера заедно с екип на Спешна помощ в кв. „Овча купел“ в София.Инцидентът, за който БЛИЦ подробно и ексклузивно информира читателите си, стана вчера, след като линейка беше извикана, за да помогне на препила абитуриентка. „Както беше подаден адресът, ние сме били на петата минута. Наистина кола ни чакаше на аварийни мигачи, която да ни заведе, защото адресът е забутан в глуха уличка. На практика в нищото къща – хубава, голяма, триетажна къща“, обяснява д-р Йорданов.

„В момента, в който линейката спря и аз влязох, от къщата излязоха 20 души – половината голи до кръста, и веднага започнаха със саморазправата. Отивайки към страничната врата, да си взема медицинските чанти, през това време имаше една жена, видимо много пияна, която хвана сестрата за косата и тръгна да я влачи по земята и да я налага с юмруци без никакво обяснение. В това време ме наобиколиха още шестима мъже и започнаха да я удрят – с шутове, с юмруци в главата. В момента, в който шофьорът тръгна да вика полиция, те го извлякоха буквално от линейката. Разкъсаха му яке, разкъсаха му всичко, свалиха го на земята, почнаха и него да го ритат и да го бият“, описва подробно грозната картина медикът.

„Аз бях зад линейката. И в момента, в който видях, че за втори път свалят шофьора и сестрата на земята, тръгнах да им помагам. При положение, че вече съм натоварил момичето. Момичето беше само пияно. Дойде си на самоход. Да, вярно, придържаше я някакво момче. Легна на носилката, прегледах я, видях, че е само пияна – няма никакви други усложнения. Самата тя ми каза, че е пила уиски с бира. И аз слязох да видя какво става с екипа. Като ги видях повалени на земята, тръгнах да ги защитя. В този момент мен ме повалиха. Първо ме удариха във врата, след това започнаха да ме душат и ме свалиха на земята. Аз не можах да стигна до тях, никаква помощ на практика не можах да им окажа“, допълва той.

„В тая суматоха сестрата на екипа успя да се промуши между краката на хората и да заобиколи цялата дандания и, бягайки, да набере 112 с конферентна връзка с полицията, за да извика патрулна кола, защото от нашата диспечерна не бяха извикали полиция на този адрес, въпреки че при приемането на адреса те са били конфликтни“, каза още той.

Д-р Йорданов беше категоричен, че не е имало пререкания между екипа и буйстващите младежи. „Просто саморазправа, пълна саморазправа, разбирате ли? Абсолютно беззаконие“, посочи той.

„Сестрата е с кръвоизлив от лявата страна над ухото в главата от ударите, с две раздрани колена, където са я влачили по земята, и посинена ръка. Шофьорът видими рани няма, освен одирания от нокти, и синини от ритниците по цялото тяло“, обясни той.

„Обиден съм на всички. Обиден съм на общество, обиден съм на държава, обиден съм всички правителства. Защото никой не мисли за нас“, оплака се д-р Йорданов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5955 |24.05.2013 Автобус с абитуриенти и кола се блъснаха челно . 7| 5477 |19.07.2012 Главният израелски военен лекар: Българските медици спасиха нашите . 20| 10582 |06.07.2012 Почина пребитият в Студентски град младеж . 2| 5351 |05.12.2011 Пребитият Андрей се прибира у дома

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads