Реклама / Ads
18| 8981 |03.04.2021 НОВИНИ

Предизборният хаос продължава: В Плевенско председател на СИК се отказа, машините - с дефекти

.
Източник: БГНЕС
Предизборният хаос продължава. След като сутринта бе съобщено за проблеми с доставките на машините за гласуване в хасковско, сега става ясно, че в една от секциите в плевенското село Буковлък са се породили серия от спънки преди вота утре.
 

В местното училище, където ще се проведат изборите в неделя, бяха доставени машините и изборните книжа за гласуване – това добре.

 

В ОУ „Св. Климент Охридски“ са разположени всички три секции. В една от тях председателят на СИК се отказа да изпълнява длъжността и бе заменен от член, информира Нова телевизия.

 

За пръв път и в трите секции в селото ще има машини за гласуване. При една от машините обаче се появил технически проблем – батерията не работи. Трябва да се постави нов кабел, а диагностиката показва, че машината работи.

 

Каква е гаранцията, че няма да има проблеми с машините и в решаващият ден – утрешният?

 

Проблемите не подминаха и Благоевград. В Районната избирателна комисия са получени десетки сигнали за нарушен график в доставката на машини за гласуване, предаде БНР.


Фирмата-доставчик на машините за гласуване е предоставила график, който в повечето общини се е припокривал с този за получаване на изборните книжа. Представители на секционните комисии чакали с часове  доставката на машините, потвърди председателят на РИК адв. Мартин Бусаров:

 

"И трябваше да направим и графика за предаване на книжа и материали и самият график, който е даден от село, не се изпълнява. Получаваме вече поне 70 или 80 обаждания от секциите тук в Благоевград, че чакат от сутринта и нямат още машини".

 

Другият сериозен проблем, който със сигурност ще се отрази на изборния процес, е  масовата смяна в съставите на секционните избирателни комисии. Рекордьори са общините Благоевград, Петрич, Сандански , Гоце Делчев и Разлог:


"Така, на първо четене, преди да съм видял процентите, минаваме 70. От последния час имаме около 5".



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5998 |03.04.2021 Хаос с машините за гласуване . 2| 3323 |31.03.2021 „Шпиономанията“ продължава: И в Италия обвиниха двама в шпионаж в полза на Русия . 12| 3185 |16.03.2021 Няма хаос в организацията на ваксинирането у нас, твърди проф. Гигов . 14| 12511 |16.03.2021 ДКЦ пита проф. Слатински: Вие в кой свЕт живеете? Не знаете ли че е пълен хаос в тая държава?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads