Реклама / Ads
6| 9984 |03.10.2013 НОВИНИ

Предизвестено: Даниела Попова е новият шеф на Апелативната спецпрокуратура

.
Даниела Попова
С пълно мнозинство Даниела Попова беше избрана от ВСС за административен ръководител – апелативен прокурор на Апелативната специализирана прокуратура. Кандидатите за поста бяха двама - Попова, която в момента е изпълняващ функцията административен ръководител и Светлозар Костов – изпълняващ функцията административен ръководител на Специализираната прокуратура.
 

Мястото се оваканти, след като Борислав Сарафов стана заместник на главния прокурор. За Попова гласуваха 19 души, за Костов не гласува никой. 19 от членовете на ВСС участваха в гласуването.

Попова до момента изпълняваше длъжността шеф на Специализираната апелативна прокуратура. Тя работи по популярните в момента разследвания срещу така наречените „Пернишки килъри" и „Новите килъри", както и по новото дело срещу групата на Златко Баретата за наркотици. Смята се, че Попова е кандидат на главния прокурор, който обаче закъсня за процедурата по избора и не задане нито един въпрос на Попова.

След изслушването на кандидатите, магистратите направиха кратко обсъждане, на което стана ясно, че са изправени пред избор, който ще определи за един продължителен период от време стратегическото управление на Апелативната специализирана прокуратура.

Камен Иванов каза: „Специализираната прокуратура беше натоварена с много големи очаквания, но тя не постигна успехи. Не съм убеден, че г-н Костов е предприел необходимите стъпки да преодолее пречките пред нея. Приемам анализът на г-жа Попова и откровеността, с която тя сподели част от неуспехите на прокуратурата".

Членовете на ВСС обаче не казаха какво те са направили, за да работи Специализираната прокуратура добре и дали пречките не са в самата магистратура, която е разделена на кръгове на влияние и интереси.

Скандал! ВСС обслужва Октопода, „губи” неудобни писма
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5175 |11.09.2013 Контрапротестиращите искат Маргарита Попова за президент . 21| 5614 |06.09.2013 М. Попова: Не мога да подкрепя евентуална военна намеса на България в Сирия . 33| 6846 |22.08.2013 Даниела Бобева: Редуцираме разходите . 43| 6597 |27.07.2013 Маргарита Попова: Чакат ни избори и ново поколение в политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads