Реклама / Ads
2| 8750 |28.04.2016 НОВИНИ

Предлагат 50 000 евро за свободата на шефа на дискотека„Плаза”

.
Двама души, представящи се за собственици на нашумялата дискотека „Плаэа” в Студентски град, предлагат 50 000 евро за да бъде изваден от ареста управителят на заведението Игнат Ханджиев. Това научи Фрог нюз от разследващи.
 
Ханджиев и наркодилърът Марио Маринов бяха арестувани при зрелищна спецакция на столичната полиция в „Плаза” на 10 април 2016 г. Тогава маскирани спецполицаи нахлуха в заведението на фолкпевеца Константин и заловиха дилъра и петима клиенти в момент на продажба на кокаин. 
На 19 април т.г. Специализираният апелативен съд остави в ареста Маринов и Ханджиев. Ден преди това двама души представили се като Мишо Плазата и Петър и твърдящи, че са собственици на дискотеката са предложили на прокурор от спецпрокуратурата 30 000 евро, за да бъде освободен от ареста Игнат Ханджиев.

Магистратът взел парите и обещал, че ще „свърши работа”, но после отказал с мотива, че получил обаждане от Главна прокуратура двамата задържани на всяка цена да останат в ареста. 
Това наложило „вдигане на мизата” и „собствениците” на „Плаза” обещали 50 000 еврозада бъде пуснат управителят на заведението от ареста. Този път търсели контакти не само в спецпрокуратурата, но и в спецсъда
Парите били предадени вчера следобяд в заведение в центъра на столицата , научи Фрог нюз
Операцията в „Плаза” има предистория, твърдят запознати. Както Фрог нюз писа основният „монополист” в продажбата на кокаин в Студентски град се нарича Радо Ланеца. Седмица преди акцията той  бил предупреден, че ако работи с „Плаза” ще бъде отстранен от пазара. Поискана му е сумата от 100 000 лв. за „началник от СДВР”, който да го покровителства.

Според запознати при спецоперацията в дискотеката са намерени 21 дози кокаин с чистота над 30 %. В кримисредите се твърди, че няколко дни след разразилия се скандал фолкопевецът Константин е потърсил своя колежка, близка с депутата Делян Пеевски. Тя трябвало да помогне чрез Пеевски разследването за дрогата да бъде смачкано. За тази задача била определена цена от 200 000 евро. По случая с твърденията на „собствениците” на Плаза, че са платили 50 000 евро за свободата на управителя вече  е подаден сигнал в отдел „Антикорупция в правосъдната система” на Върховната касационна прокуратура, твърдят източници на Фрог нюз.

Единият „собственик” на Плаза- Петър, който е търговец на месо, е обвиняем за укриване на ДДС и контрабанда на месо. И по това разследване и по другото за „Плаза” той е записан със специални разузнавателни средства-СРС, споделят източниците на Фрог нюз.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6324 |28.04.2016 8 българи обирджии грабили над 1 милион евро в Германия . 1| 4671 |27.04.2016 Евростат: На 20-то място сме по брой на висшисти в ЕС . 0| 5034 |25.04.2016 ЕС отпуска още 20 милиона евро за Чернобил . 0| 4637 |25.04.2016 Петкова: БЕХ е изтеглил заем от 535 млн. евро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads