Реклама / Ads
0| 4720 |06.02.2008 НОВИНИ

Предстоящо на 7 февруари

.
Заседават НС и МС; награждават полицаи и прокурори, работили по делото на “Митьо Очите” и компания; тържествено разформироват 4-та охранителна рота от лагера „Ашраф” в Ирак.
 

Седмичното правителствено заседание ще се проведе от 10.00 ч.

От 9.00 ч. започва заседанието на парламента.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще проведе среща с председателя на парламента на Великото херцогство Люксембург Люсиен Вейлер от 10.20 ч. в сградата на Министерския съвет.
Гостът ще проведе срещи още с президента Георги Първанов и с министър-председателя Сергей Станишев.

В 14 часа министър Румен Петков и главният прокурор на Р България Борис Велчев ще наградят полицаи и прокурори, работили по разкриването на престъпната дейност и по задържането на Димитър Желязков – “Митьо Очите”и неговата група. Официалната церемония ще се проведе във фоайето на Министерството на вътрешните работи.

Главна дирекция "Жандармерия" ще отчете дейността си за миналата година в 9.15 часа в сградата на ГДЖ.

В 9 ч. в хотел „Шератон” министър-председателят Сергей Станишев ще връчи годишните награди за иновативно предприятие. За 4-ти пореден път те се присъждат по време на Националния иновационен форум.

От 17.00 ч. в изложбена зала “Архиви” при Държавна агенция “Архиви”, ул. “Московска” № 5, се открива изложбата “110 години Българско дипломатическо представителство в Битоля”.

От 11.00 часа в заседателната зала на Министерството на здравеопазването ще се състои пресконференция на тема: „Психиатричната помощ в България – история и модернизация. 125 години от основаването на първата Психиатрична клиника у нас”.

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще се срещне с членовете на Висшия съдебен съвет на 7 февруари в 9.30 часа. Ще бъдат обсъдени изводите от междинния доклад на Европейската комисия по изпълнението на механизма за сътрудничество и оценка в областта “правосъдие и вътрешен ред”.

Oт 15.00 часа в МВнР вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще приеме говорителя на фракцията на Германска социалдемократическа партия в Бундестага по въпросите на външната политика и световната икономика Дитмар Щафелт. Германският гост ще посети България в качеството си на член на Комисията по външните работи в Долната камара на парламента.

Тържествена церемония по разформироването на 4-та охранителна рота, участвала в мисия по охрана на лагера „Ашраф”, Ирак, ще се състои от 11.00 часа в района на поделение 52 380-Враца. На церемонията ще присъства командирът на поделение 22 160-Плевен бригаден генерал Венцислав Младенов и представители на Съвместното оперативно командване.

От 18.30 ч. в клуб „Библиотеката” ще се проведе първата официална среща на Софийския клуб към ПП „Зелена България” – Българските зелени. Основната тема на дискусиите ще бъде затварянето на комбината “Кремиковци”, като основна причина за замърсяването на въздуха в района на град София.

Фондация „Глобална инициатива в психиатрията – София” в партньорство със Cдружение за развитие на психосоциалната рехабилитация в България, Амбулатория за психично здраве "Адаптация", Столична Община Район Слатина, Югозападен Университет в Благоевград и Сдружение на близки на хора с психични заболявания „Общество Адаптация” започват Проект „Изграждане на Комплекс за психично-здравни услуги в столичния район „Слатина”. Подробности по проекта ще бъдат представени в 11 ч. в Официална зала на Столична община.

Национален център „Европейски младежки програми и инициативи” представя текущите проекти по една от основните си дейности „Европейска доброволческа служба”. Проектите ще бъдат представени от доброволците участници в програмата в конферентната зала на хотел „Форум” от 10 до 13 ч.

В 13.00 часа зам.-министърът на културата Надежда Захариева ще посети зам.-кмета Георги Шопов. Двамата ще обсъдят предстоящия книжен фест „Пловдив чете”, както и други инициативи.

От 10.30 ч. ще се състои пресконференция по повод предстоящия Панаир на образованието, който ще се проведе от 8 до 10 февруари, в зала «Пресклуб» на Международен панаир Пловдив.

Състав на Софийския градски съд ще заседава от 9.30 ч. по делото срещу бившия столичен кмет Стефан Софиянски за бизнес центъра "Гурко" 1.

От 11 до 12,30 в Община Провадия, ще се състои церемония, на която ръководството на “Солвей Соди” АД – Девня, ще дари автомобил за нуждите на РПУ – Провадия. На нея ще присъстват зам.-министърът на вътрешните работи Камен Пенков, директорът на ОДП – Варна, комисар Димитър Димитров, Георги Янев – кмет на общината, Денис Самсон – изпълнителен директор на “Солвей Соди”, Венелин Стойнов – изпълнителен директор на “Провадсол”, Пламен Нейков – началник “Производство и поддръжка” в дружеството и Андреас Бекер – координатор “Производство” в “Солвей соди” и филиали.

Съветът за електронни медии и BBC World Service Trust дават пресконференция в БТА от 9.30 ч.

Министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил ще участва двудневно официално посещение в Солун по покана на гръцкия си колега Александрос Кондос. Кабил ще посети 22-то Международно изложение за селскостопанска техника и оборудване „Агротика”, което е най-голямото за Югоизточна Европа. В него участие ще вземат фирми-изложители от над 30 държави.

“Христоматия по парламентарна реторика” се казва книгата, която преподаватели и студенти от Юридическия факултет на ВСУ “Черноризец Храбър” ще представят в българския парламент на 7 февруари, четвъртък, 2008 година. В 11 часа в Клуба на народните представители депутатът Яни Янев, председател на настоятелството на ВСУ “Черноризец Храбър”, ще открие презентацията.

В резиденцията на японския посланик ще се проведе церемония по подписване на договор за дарение в рамките на програмата на японското правителство за отпускане на безвъзмездна помощ на проекти за местно развитие. Рецепиент е детска градина “Радост” в гр. Смолян. Сумата на дарението е 35 534 евро. Договорът ще бъде подписан от 14.00 ч. в резиденцията на ул. “Атанас Далчев” 13.

В Министерство на финансите ще се проведе Единадесетото заседание на Съвместния комитет за наблюдение на изпълнението на програма ФАР и Преходния финансов инструмент.

Кметът на община Търговище и председател на УС на НСОРБ д-р Красимир Мирев е докладчик по време на 73-та пленарна сесия на Комитета на регионите по проектостановището за „Черноморското взаимодействие – нова инициатива за регионално сътрудничество”. Пленарната сесия ще бъде проведена на 6 и 7 февруари 2008 г., сряда и четвъртък, в сградата на Европейския парламент в Брюксел.

Комисията за защита от дискриминация ще подпише меморандум за сътрудничество с Българско сдружение за личностна алтернатива. Този документ ще обедини усилията на двете организации за съвместни действия по програмите за интеграция и реализация на хората с увреждания, както и по прокламиране на европейското и българското антидискриминационно законодателство. Подписването ще бъде в 12,00 часа в Комисията за защита от дискриминация.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5520 |06.02.2008 Борисов зове за уличен натиск срещу правителството . 0| 4704 |06.02.2008 Скандален варненец нахлу само по гащи в общината . 3| 4899 |06.02.2008 Ексцентрична мярка срещу корупцията на пътя предлага царски депутат . 2| 4796 |06.02.2008 В "Кремиковци" пристига Джага Натан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads