Реклама / Ads
10| 8182 |27.01.2024 НОВИНИ

Прекомерните амбиции на една жена: Заради Красимира Трифонова хиляди българи в Тайланд - на произвола на съдбата

.
Красимира Трифонова
От самото начало на скандала в Банкок знаех какво се случва. За съжаление прекомерните амбиции на една жена направиха, така че посолството да бъде затворено. 13 години по-късно България няма посолство и хиляди българи тук сме без никаква защита от страна на българската държава. До това доведоха прекомерните амбиции на една жена и странното решение на външно министерство.
 

Това заяви пред bTV журналистът Панчо Благоев, който живее в Банкок. 

 

Става дума за Красимира Трифонова - майката на Габриела, с която са обвинени за убийството на Пейо Пеев. Мъжът беше удушен в автомобила си, като заподозрени за извършители на престъплението са именно двете жени. 

 

Трифонова е бивш консул на държавата ни в Тайланд. След убийството на Пеев се заговори за скандала около дипломатическата кариера на майката на Габриела. Става дума за събития, случили се през 2010 г. Тогава Трифонова обвинява своя колега - посланикът в Тайланд Камен Величков в сексуален тормоз. Тя подава жалба, в която твърди, че мъжът я преследвал от встъпването му в длъжност през 2008 г. Мъжът е отзован от поста си. След това, според официалната информация от МВнР, мисията ни е затворена по икономически причини. По късно Комисията по дискриминация обявява, че твърденията на Трифонова са недоказани. 

 

“Майката Красимира Трифонова и друг път е заплашвала. Тя съсипа кариерата на един посланик, обвинявайки го в сексуален тормоз. МВнР все още не е казало какво е правила през последните 30 г.”, коментира пред Нова телевизия криминалният журналист Кирил Борисов. Външно министерство съобщи преди два дни, че отстранява от служба Трифонова.





“Мога да напиша хорър роман за това как трябваше да легализирам документите за брака ми с моята съпруга тук в Банкок. Ще кажа само маршрута – Пловдив -  Букурещ – Пловдив, Пловдив – София – Ханой, Ханой – Банкок, Банкок – Ханой – Банкок. Всичко е свързано с легализация на документи и пътуване на различни страни заради липсата на посолство. В България имаме консулството, което не е оторизирано за подобен тип легализации и всички като мен трябва да ходят в Букурещ. Същото е за българите, които са в Тайланд – за най-малкия документ се пътува или до Ханой, или до Джакарта“, разказа Панчо Благоев пред bTV заради закриването на дипломатическото представителство на България в Банкок.


По думите му хиляди българи пътуват за Тайланд и имат огромни проблеми с визите, които се издават от посолството в Букурещ.

 

“Има група, която два месеца чака за визи, плаща хотели и полети и накрая не може да ползва нищо, защото няма визи, а те са само 15 дни. Нямаме дипломати, които да натиснат и да обяснят какъв е проблемът на нашето външно министерство“, допълни журналистът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4482 |27.01.2024 Осъдиха Тръмп на 83 млн. за клевета срещу писателка, обвинила го в сексуално посегателство . 11| 5446 |27.01.2024 Росен Плевнелиев: Радев взриви независимостта на КС . 2| 5311 |27.01.2024 Започва изграждането на три метростанции през “Слатина” . 14| 14114 |27.01.2024 Напрежението в Червено море кипи. Хутите удариха британски танкер с руско гориво

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads