Реклама / Ads
36| 5706 |07.05.2013 НОВИНИ

Премиерът: Българският избирател ще накаже компроматите

.
Марин Райков
На полето на компроматите не могат да бъдат спечелени българските избиратели, смята премиерът, който изрази надежда бързо да се сформира редовно правителство.
 

Българският избирател ще накаже тези, които прибягват към компромати, категоричен беше премиерът Марин Райков на пресконференция след заседание на МС.

Българинът е вече достатъчно зрял и знае много добре, че потенциал да решават проблемите на страната имат тези политически сили, които излизат с градивна, ясна програма, а не тези, които обясняват, че другите опции са неприемливи. Има тенденция да се прибягва към компромати, да се използва черен пиар. Тя няма да доведе до дивиденти на тези, които прибягват към това, смята още Райков.

Не искам да давам коментари на опасенията на проф. Константинов. Нямам причина да смятам, че ще се създадат условия и обективни предпоставки да бъдат поставени под въпрос конкретните цифрови резултати от преброяването на изборите, ни най-малко, така Марин Райков коментира изразеното тази сутрин становище от проф. М. Константинов, че паралелното преброяване на изборните резултати от австрийската фирма няма да даде същите резултати като тези на ЦИК

Вярвам, че нещата ще бъдат направени, както в други години по ясен начин. Дали резултатите ще бъдат от такъв характер, че ще позволят бързо сформиране на правителство, не мога да коментирам, но се надявам на това, каза още премиерът.

Признали сме независимостта на Република Македония, но има исторически реалности, които те също трябва да признаят, а именно да честваме заедно празниците, които ни обединяват, тъй като делим обща историческа памет, добави още Райков и подчерта, че централният площад на Скопие е осеян с паметници на български национални герои, доказателство за обща история и общо минало.

Логично е, и е европейски подход, заедно да честваме това наше общо историческо минало по начин, който да не ни конфронтира", каза Марин Райков.

Аз съм много доволен, че в Ново село вчера имаше българска делегация, беше почетена паметта на българските воини, които са дали живота си за освобождението на българите в Македония. На това събиране е имало стотици хора, включително и българи от Македония, което е много позитивен акт. Очаквам тези актове да станат правило, а не изключение, каза още премиерът. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6173 |30.04.2013 Социолог: Скандалите намаляват избирателната активност . 18| 8937 |30.04.2013 Красимир Велчев: Компроматите целят намаляване на избирателната активност . 22| 6681 |24.04.2013 Премиерът: Вярвам на Валентин Златев, но искам проверка в склада на "Лукойл" . 0| 5441 |20.04.2013 Илияна Йотова: След като Цветанов нямаше мъжеството да се оттегли, избирателите ще го оттеглят на 12 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads