Реклама / Ads
5| 4749 |08.06.2010 НОВИНИ

Премиерът доволен от спора между вицетата си

.
„Надпреварата между министрите е в полза на държавата.”, каза премиерът Бойко Борисов в коментар на задочния диалог между двамата вицепремиери Симеон Дянков и Цветан Цветанов по повод дейността на митниците.
 

„Откакто казах в парламента, че ще им е много мъчно на тези, които се занимават с контрабанда, мисля, че надпреварата е кой колко повече е заловил от другия. Конкуренцията е стимул. Те не говорят един към друг – всеки един си хвали службата и казва, че работи по-добре и е задържал повече, а аз ги сумирам и накрая ще кажа кой е първи, кой е втори. Състезанието е в полза на държавата. Резултатите показват, че това е конструктивно”, сподели министър-председателят пред журналисти. По думите му има милиони кутии контрабандни цигари и бутилки алкохол, които са задържани.

Премиерът каза още, че не разбира думите на Симеон Дянков – че който много говори, малко работи, като индиректно обвинение към Цветан Цветанов.
Има достатъчно свършена работа, която да коментира, каза той. Според премиера – това, че вътрешният министър е желан гост в сутрешните блокове на телевизиите, показва, че е актуален и е свършил много работа.
Не виждам лошо. Искате да ги спра да не участват в сутрешните блокове?”, попита лаконично Борисов.

”Факт е, че вече производителите заявяват със стотици хиляди повече бандероли за следващите месеци. Ще гоня докрай производителите на алкохол и казвам през вас - всякакъв опит да се свържат с мен – да спрат да го правят, няма да стане, каза той.
Премиерът бе категоричен, че те ще имат проблеми, докато не започнат да си плащат 100 % всички бандероли. Борисов каза, че ще ги покани официално когато това стане, а ако не – ще им затвори заводите и то скоро.
Борисов заяви, че страната ни има ангажименти каквито и всички НАТО-вски държави.
Това, че това правителство работи най-чисто, най-прозрачно, най-много срещу организираната престъпност и корупцията и това се толерира от най-силната държава в света, доказала в тази област своите постижения и не само в тях, показва, че тези, които в парламента се опитват на трибунката да ни критикуват, ги оставяме да си приказват, каза Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5427 |07.06.2010 Станишев нападна кабинета за харчове, недоволен и от ДПС . 6| 4861 |05.06.2010 Борис Велчев доволен, че Цветанов е полицай . 0| 5885 |05.06.2010 Днес е международен ден, в който пазим чистота . 4| 4827 |04.06.2010 Премиерът благослови донорството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads