Реклама / Ads
1| 2818 |26.10.2022 НОВИНИ

Премиерът към министрите: Ударната вълна от въпроси на депутати ви поддържа в добра форма

.
Гълъб Донев
Инхаус поръчките се превърнаха в емблема за източване на държавни средства. В предложенията за промени в Закона за обществените поръчки се забранява на изпълнителя да превъзлага поръчката, предвижда се санкция в случай на нарушаване на забраната.
 

Това каза служебният министър-председател Гълъб Донев в началото на заседанието на Министерския съвет.

 

Той открои защо е важен Закона за противодействие на корупцията сред лица, заемащи висши публични длъжности - защото независиямият орган за противодействие на корупцията е силната имунна система на държавата срещу порочните практики, които допускат облагодетелстването на малцина за сметка на цялото общество.

 

 И уточни: В понеделник внесох за разглеждане в Народното събрание одобрените от служебното правителство проекти на закони. В пет от тях са залегнали законодателни промени, които са свързани с второто плащане по Националния план за възстановяване и устойчивост. На днешното заседание ни предстои работа по още 3 закона от този пакет. Закона за обществените поръчки, Закона за медиацията и Закона за противодействие на корупцията сред лица, заемащи висши публични длъжности.

 

Служебният премиер се обърна към министрите с думите: "Надявам се, че ударната вълна от въпроси на народни представители ви поддържа в добра форма". И посочи конкретни данни. "За първите два дни от дейността на 48-ото Народно събрание по груби сметки са зададени около 70 въпроса към министрите от служебното правителство.

 

Забелязвам ударници в състезанието за най-питащ народен представител, както и министри, които са първенци в категорията "най-питан министър". Засега първенството води министър Иван Шишков със зададени 18 въпроса от страна на народните представители. Разчитаме на същия устрем и активност в същинската дейност на народните представители като законотворци.

Донев поздрави всички именици, котио празнуват на Димитровден включително и министърът на отбраната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3124 |18.10.2022 Премиерът Донев: Столетникът Вагенщайн ми каза - очаквам смирение, разум и милост от политиците . 0| 3138 |09.10.2022 Вицепремиерът Пеканов: Трябва да приемем бюджет за новата година, да не караме със стария . 1| 2673 |02.10.2022 Премиерът Гълъб Донев: Изборите трябва да са честни, не чести . 1| 2634 |01.10.2022 Премиерът увери ПАСЕ, че изборите ще са честни и прозрачни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads