Реклама / Ads
0| 7848 |22.06.2022 НОВИНИ

Премиерът в оставка остър за президента Радев, Борисов, Слави Трифонов, Ахмед Доган

.
Това беше най-логичното нещо да се случи в днешния ден. Случи се, че задкулисието си показа всичките нюанси и представителството си в Народното събрание. За съжаление, нямаше нито един човек от тези, които гласуваха срещу нас, който можеше сам да вземе решение на база собственото си вярване кое е правилното нещо. Това коментира ексклузивно за NOVA премиерът Кирил Петков след успешния вот на недоверие, който свали правителството.
 

„Чуваше се как се казваше от различните парламентарни групи „Сега натиснете „да”, „сега натиснете „не”. Борисов беше наредил цялото ГЕРБ. Той днес каза „59 човека ви давам”. Като едни овце. Не ги питал какво мислят. Тези 59 всички са зависими от един човек, който не е в парламента. На ИТН - човекът, който излиза в тъмната стая, с голата глава и говори като някаква икона на злото. Делян Пеевски, който се появи само и единствено, за да натисне „не”. Мисля, че човекът, който продължава да стои отзад е Ахмед Доган. Там също имаха ясно нареждане”, добави министър-председателят.

 

„Добрата новина е, че днес имаше един депутат от „Възраждане”, който взе самостоятелно решение да не се появи днес – това е пловдивската депутатка Елена Гунчева. През тези 6 месеца искахме да преборим корупционния модел и да отстояваме българските, а не чужди интереси. Мисля, че тук се прокрадна руският интерес – през „Възраждане”, коментира още Петков.

 

„Хората, които „бяха обещали да изтръгнат ГЕРБ от ИТН”, днес натиснаха бутоните. Това, което изглежда като неестествена коалиция, е коалицията на задкулисието”, е мнението му.

 

Относно президента, Петков каза: „Много харесвах Радев миналата година, защото ми се стори, че иска да отвоюва България от задкулисието. Но в последните седмици не го разбирам”, сподели той.

 

Петков се обърна към Слави Трифонов с думите: „Ти си история, повече никога няма да имаш възможност да направиш политически проект и да излъжеш толкова много хора. Довиждане!”.

 

За лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, премиерът каза: „Греховете, които имаш, кражбите, които си извършил, ще те настигнат. Не може много време да продължаваш да играеш тази игра. Ако днес се чувстваш по-комфортно, това е временно”.

 

„Вие сте там от 30 години. Този път има една огромна сила – ПП, ДБ – те не са готови да направят сделка с вас. Този път вие няма да сте фактор”, уточни той за Делян Пеевски и Ахмед Доган.

 

Петков беше категоричен, че „Продължаваме Промяната” никога няма да направи сделка с тези хора. „Ние сме тук за дългата игра и ще се борим, докато отстоим независимия парламент, в които законността е тази, която определя”.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3533 |22.06.2022 Отцепниците от ИТН се подложиха на детектор на лъжата: Обещавал ли им е премиерът пари и постове? . 0| 2899 |22.06.2022 Премиерът ще участва в заседание на ЕС и среща на върха ЕС-Западни Балкани . 0| 3068 |21.06.2022 Привърженици на „Възраждане“ протестират пред парламента, крещейки „Оставка“ . 0| 2783 |21.06.2022 Протест пред парламента с искане за оставката на правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads