Реклама / Ads
6| 3601 |16.09.2021 НОВИНИ

Премиерът Стефан Янев: Не съм чувал от президента, че прави или иска да прави партия

.
Стефан Янев
”Аз от президента Румен Радев не съм чувал да споделя, че прави или че иска да прави партия. Той още февруари се кандидатира за нов мандат”. Това разкри служебният премиер Стефан Янев.
 

"Имаме прецедент в съвременната история - един служебен кабинет да бъде заменен с друг служебен кабинет. Оценката за различните министри се дава от президента, който ги назначава. Разбира се, че и аз имах думата. Всичко това, което е взето като решение, сме го обсъдили, аз съм си казал мнението.


Тримата министри, които вече не са в кабинета ни, са имали възможност и желание да се разделят с постовете си. Това не е оценка на работата им, а взаимно съгласувано. Изборът на техните заместници стана по обичайния начин - на базата на техните визитка, качества и опит", коментира той пред bTV.


"Колкото до критиките към министъра на енергетиката Андрей Живков - много е лесно да критикуваш някой, който е в сфера с много проблеми, трупани поне 10 години. Ако няма такъв специалист в тази галактика, къде ще го търсим - в друга галактика ли?".


"Категорично не правим това, в което ни обвинява ГЕРБ. Вчера си дадох сметка, че сме свършили много работа, дори над това, което един служебен кабинет обикновено върши. Кирил Петков и Асен Василев са нормални български граждани, вече не са министри. Аз подкрепям всяка българска партия и бих подкрепил и тях както всички останали, които по законов път се явяват на избори и спазват конституцията. Бил съм цял живот безпартиен и предпочитам да остана такъв. Не мисля, че работата на МВР е да стресира хората", категоричен бе Янев.

 

"Най-краткият отговор на въпроса защо спряхме строителството на магистрали е защото спазваме законите", заяви още Янев.


"Оказа се, че строителството на някои участъци на "Хемус" се извършват без разрешителни. Ефектът, който се получава, е, че едни добросъвестни фирми, които са сключили договора и са приели работата, но не може да им бъде платено, защото парите ги няма. А парите са раздадени по едни други договори, така наречените авансови договори, по които дали нещо ще бъде направено догодина, не е ясно. Ще търсим резерви. Утре имаме среща, на която се надяваме да решим нещо по този въпрос", каза още Янев.


Той бе запитан и дали смъртта на 31-годишния военен Тодор Манчев е дошла след самоубийство или убийство. "Тази тема навлезе отново в употреба. Аз я отдавам на предизборната обстановка. Съболезнования към близките на момчето, което вече не е сред нас. След като има следствие и то не е приключило дейността си, не мога да коментирам. Всяка една дума, освен политическото говорене, може да се окаже, че е намеса в следствените действия. Всичко това, че не е направена аутопсия е притеснително. Но нека да оставим на следствието, което се води от Военно-апелативна прокуратура", коментира служебният премиер.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 10631 |16.09.2021 Стефан Гамизов пред Фрог: Дано Петков и Василев успеят, дано не ги изолират и маргинализират . 1| 3080 |15.09.2021 Премиерът Янев: Резултатите от работата ни са видими за всички българи . 18| 37599 |13.09.2021 Няма да гласувам за Петър Стоянов, ако ГЕРБ го издигнат за президент, отсече Стефан Софиянски . 20| 3569 |12.09.2021 Експремиерът Борисов: Никога не ми е бил интересен президентският пост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads