Реклама / Ads
11| 3573 |09.04.2024 НОВИНИ

Георги Гвоздейков: Аз съобщих на Кирил Петков, че съм получил покана от Главчев. Разговорът беше емоционален

.
Георги Гвоздейков
"Понякога в политика и в живота трябва да се вземат тежки решения. Предвид ситуацията на страната, реших да подходя държавнически, отколкото да си подсигуря комфорт". Това каза Георги Гвоздейков, министър на транспорта в кабинета "Денков", който пое поста и в служебното правителство на Главчев.
 

"Получих обаждане за среща с Главчев. Направихме такава. Изложих обстановката в министерството, след това получих предложението да остана служебен министър. Нещата се случваха толкова динамично. Срещата ми беше с г-н Главчев", посочи той в предаването "Лице в лице" след въпрос имало ли е предварителни разговори за оставане в кабинета.





"Кирил Петков е човекът, който ме покани за министър в кабинета на акад. Денков. Съобщих му първи, че съм получил покана от Главчев. Разговорът беше много емоционален, останах неразбран. Всеки трябва да носи отговорност за своите решения. Никога, въпреки че съм изключен от партията, няма да чуете от мен дума срещу Кирил Петков и Асен Василев. Трябва да има възпитание. Големи хора сме, всеки има право да вземе своето решение. Нямам колебания, че съм тръгнал по този път", каза Гвоздейков.


По думите му Кирил Петков опитал да разубеди Гвоздейков, а Гвоздейков - да го убеди защо взима това решение.

 

Преди дни Георги Гвоздейков беше изключен като член на "Продължаваме промяната", след като прецени да остане в служебния кабинет на Димитър Главчев, въпреки несъгласието на партията си.

 

Той бе министър на транспорта в кабинета на акад. Николай Денков, преди това - депутат от ПП, като напусна Народното събрание, за да оглави държавното дружество "Хелимед Сървисис", което трябваше да управлява медицинските хеликоптери.

 

Гвоздейков бе предложен за служебен министър от тогава все още само номинирания за служебен премиер Димитър Главчев - а вече служебен премиер. Още на представянето на проектокабинета пред парламентарно представените партии и президента Радев, Кирил Петков заяви, че Гвоздейков ще бъде изключен от партията, ако остане в служебното правителство. Дни по-късно това се и случи.

 

"Останах министър, защото политиката е инструментът, който трябва да прави добро за хората. В сектор транспорт има изключително важни проекти, свързани с модернизацията на ЖП транспорта. Април и май са изключително важни да проведем всички процедури докрай, за да спасим всички тези проекти", каза той.


“България трябва да получи нов подвижен състав. По Плана за възстановяване и устойчивост се осигурява нов подвижен състав до август 2026 година, срокът вече е твърде малък”, обясни оставането си в служебния кабинет той.






"Ако тези процеси не се управляват правилно, България няма да достигне до желаната цел да модернизираме ЖП транспорта", заяви Гвоздейков.

 

"Това е залогът. Имам морален ангажимент към тези хора, 9 месеца работим по тези приоритети".

 

"Поех огромен риск, но съм чист пред съвестта си. Работата на политиците не е да стоят комфортно в креслата си, а да вършат работа", посочи той.

 

Той отхвърли тезите, че остава в кабинета заради пари, защото Европейската комисия извършва мониторинг на всяка поръчка.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2786 |09.04.2024 Осъдиха Калина Сакскобургготска на осем месеца условно . 19| 10240 |09.04.2024 Старши сержант Малва: Гробът на двегодишно момиченце ме спаси, имам нужда от боеприпаси заради децата си . 14| 2987 |09.04.2024 Демонтажът на паметника на Съветската армия може да продължи, ВАС прекрати делото на Мая Манолова . 2| 2698 |09.04.2024 Ватикана заклейми сурогатното майчинство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads