Реклама / Ads
3| 2311 |15.03.2024 НОВИНИ

Преподавател за изборите в Русия: Путин ще вземе над 70% от вота

.
Доц. д-р Боян Хаджиев, преподавател по международни отношения в УНСС. Източник: БГНЕС
"На изборите в Русия Владимир Путин ще вземе над 70% от вота." Това мнение изрази пред БНР доц. д-р Боян Хаджиев - преподавател по международни отношения в УНСС.
 

По думите му изборните резултати в РФ ще послужат за аргумент да бъде продължена войната в Украйна.

 

Специалистът прогнозира нова мобилизация след изборите на базата на резултата. Очаква се и промяна в данъците, защото войната изисква пари, уточни доц. Хаджиев и обясни защо изборите ще продължат 3 дни:

 





"Чисто стратегически идеята е да се види как вървят изборите в първия ден - ден и половина, за да се предприемат действия, да имаш достатъчно време да направиш правилната стратегия, ако трябва - да принудиш хората, ако трябва - да ги поощриш, така че резултатите накрая да излязат добри, за да могат да последват следващите стъпки след изборите, а те неминуемо са свързани с войната в Украйна".

 

Експертът по международни отношения бе категоричен, че трябва да се дистанцираме въобще да говорим за демокрация и изборен процес в Русия.





"Имаме авторитарен режим, в който управлява Путин и който ще управлява, докато физически има тази възможност. Имам чувството, че се създава една изкуствена легитимност и нещо, което по-скоро обслужва опита да се опакова неговото управление под формата на демокрация", каза още той и подчерта, че вече никой не вярва, че в Русия има демокрация. 

 

"В Русия няма свободни медии - всички свободни медии са затворени. Няма и опозиция - всички опозиционери са в затвора или са изгонени в изгнание".

 

"В деня след Путин със сигурност ще има отрезвяване и посочване на определени неща, които са се случвали", смята доц. Хаджиев. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4243 |15.03.2024 Извънреден конгрес на БФС. Боби Михайлов е аут, но кой ще е новият президент? /видео/ . 16| 3095 |15.03.2024 Le Monde: Макрон проучва идеята за изпращане на войски в Украйна. "Ще трябва да изпратя момчета в Одеса" . 3| 2462 |15.03.2024 Изследване на "Галъп": Какви щяха да са резултатите, ако изборите за Народно събрание бяха сега? . 7| 3521 |15.03.2024 Депутатите заседаваха. Явор Божанков към "Възраждане": Ден на траур е, може ли поне един ден да се смирите? /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads