Реклама / Ads
50| 5658 |03.10.2013 НОВИНИ

Президентът: Депутатите водят партизански битки

.
Президентът Росен Плевнелиев Източник: Булфото
В момента в страната ни има политическа и парламентарна криза, защото това Народно събрание не функционира съобразно очакванията на гражданите. Това е демократично избран парламент, който обаче набляга повече на партизанските битки и на процедурните хватки, отколкото на проблемите на хората.
 

Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който присъства на командно-щабно учение край хасковско село Корен.

Това, което остана след проведените дебати, са думите на лидера на "Атака", който каза - "Аз отсъствах четири дни и държавата щеше да се срине без мен". Това е важно да се помни и да се знае.

Надявам се в парламента вече да има дебати, отговорни решения, да се чуят аргументи и контрааргументи, а не пред очите на нацията да се разиграват безпринципни и чисто процедурни хватки, които не водят доникъде. Силно съм притеснен от рекордно ниската степен на доверие на гражданите към това Народно събрание. България ще се оправи само когато имаме дългосрочни приоритети, по които да се работи последователно. За съжаление, ние сме свидетели на битки от днес за утре, на партизански подход и на липса на последователни усилия по дългосрочни национални приоритети", посочи държавният глава.

По повод намерението на държавата да вземе нови заеми от германски банки, президентът изрази надежда, че този ход на правителството е разчетен в актуализацията на бюджета, предприета през август.

„Защо трябва да са германски банките, защо не австрийски или френски? Няма ли да се организира търг, за да победи най-добрата оферта с най-ниската лихва", попита риторично Плевнелиев. Той допълни, че се надява действията на правителството да са в синхрон с актуализирания от него бюджет.

По отношение на бежанската вълна в България, Плевнелиев каза, че страната ни се намира в извънредна ситуация и че той очаква до края на годината бежанците да се увеличат двойно.

„Институциите трябва да подходят отговорно, да покажат съпричастност, организация и да се погрижат за нуждите на хората в беда. Народът ни също трябва да покаже своето гостоприемство и солидарност", подчерта президентът Росен Плевнелиев.

Категорично виждаме вълна от уволнения и за мен това е поредната чистка в администрацията в България, каза още президентът Росен Плевнелиев.

Помолен да коментира уволнението на председателя на Агенцията за бежанците, Росен Плевнелиев заяви: "Трудно мога като президент да коментирам действия на правителството, които са изцяло в техните компетенции. Това е тяхно право. Така са преценили. За съжаление, това не е единственият случай, който наблюдаваме днес в България", коментира президентът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5926 |30.09.2013 Депутатите дължат 12 млн. лв. на банките . 9| 5344 |27.09.2013 Депутатите започват с оставката на Миков . 37| 5392 |26.09.2013 Проф. Константинов: Ако депутатите продължават цирка, народът ще ги изрита . 11| 5113 |26.09.2013 Миков вика депутатите, те си правят оглушки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads