Реклама / Ads
12| 3952 |25.10.2023 НОВИНИ

Президентът пак се заяде с премиера и кабинета: И АЕЦ-а ще се строи на тъмно като магистралите

.
Румен радев
Президентът Радев с поредн упреци към управляващите. България задължително трябва да развива своята ядрена енергетика, но за да бъде този процес устойчин и ефективен, трябва да се проучат, анализират и съпоставят всички възможни варианти по редица важни параметри - локация, лицензи, безопасност и най-вече време и средства за изграждане. Това заяви президентът Румен пред медиите по повод заявената позиция от кабинета , че ще стартира строителството на 7-и блок на АЕЦ „Козлодуй“, а се подготвя и 8-и блок.
 

"Явно обаче АЕЦ-ът ще се изгражда като магистралите и на тъмно", допълни Радев.

 

Той коментира и темата „Лукойл”. „Как служебното правителство, назначено от мен, успя да убеди „Лукойл” най-сетне да регистрира своята икономическа дейност в България, да внесе авансово 180 милиона корпоративен данък, при положение че за всичките предходни 22 години такъв данък е събран в размер на 70 милиона. Как успя това правителство да гарантира устойчивата работа на рафинерията и да свали цените от 3.50 на 2.40 лева, а сегашните управляващи не могат”, попита Радев и допълни: "Време е вече да се задават правилните въпроси и то към когото трябва".

 

"Естествено, че има риск от дефицит и повишени цени, но ние тези разчети така и не ги видяхме. Както не видяхме и аргументирани разчети и модели за закона за енергетиката, касаещи пряко толкова важен въпрос, който касае благосъстоянието и устойчивото развитие на българската енергетика и икономика. Затова върнах закона в Народното събрание за повторно обсъждане", каза още държавният глава на въпрос има ли опасност за нас при отмяна на дерогацията.

 

Според държавния глава в несекващите караници за влияние, пари и постове управляващите забравят, че носят отговорност за сигурността и благосъстоянието на хората, предаде Дарик.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3907 |25.10.2023 Една жертва вследствие на руски нападения с дронове и бомбардировки в Украйна . 1| 3775 |25.10.2023 Фалшиви призовки се разпространяват от името на МВР и други институции у нас . 13| 6235 |25.10.2023 Шокиран Израел поиска оставката на шефа на ООН, нарекоха Гутериш "апологет на терора" . 1| 3944 |25.10.2023 Енергийната комисия отхвърли наложеното вето на Радев върху промените в Закона за енергетиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads