Реклама / Ads
10| 5038 |09.05.2019 НОВИНИ

Президентът: Не е редно с държавни пари да се води предизборна кампания

.
Румен Радев в Деня на Европа Източник: БГНЕС
”Не е редно с държавни пари да се води предизборна кампания”, заяви президентът Румен Радев. По думите му опитите скандалите в страната да бъдат заглушени с други мероприятия няма да дадат резултат, защото хората очакват разнищване на тези скандали и реално противодействие на корупцията.
 

Във връзка с упреците на управляващите, че двама души, които са били в президентската администрация, сега са в листата на БСП за евроизборите, Румен Радев каза, че президентството не е феодална институция и всеки е свободен да взима решения. "И Елена Йончева и Иво Христов са напуснали президентството преди за започнат кампаниите си за българския и европейския парламент, посочи Радев.

 

"Нормално е в предизборна обстановка и при толкова много скандали събитията да се политизират", заяви президентът Румен Радев.


По повод думите на премиера Бойко Борисов, че президентът трябва да е равно отдалечен от всички партии, президентът коментира: "Равноотдалечен съм от всички партии, не мисля, че давам някакъв повод изобщо да се мисли в тази насока".

 

Държавният глава участва в церемонията по полагането на венци и цветя пред паметника на Незнайния войн в столицата по повод 74 години от края на Втората световна война.

 

"Най-голямото постижение на Европа, това е Европейският съюз, а най-голямото постижение на Европейския съюз, това е опазването на мира в Европа вече повече от седем десетилетия", каза президентът Радев .

 

„Днес е празник и отбелязваме Деня на победата и Деня на Европа. За да се реализира голямата идея за обединена Европа, нямаше как да стане без победата над хитлерофашизма. За това сме длъжни да уважаваме и почитаме паметта на тези милиони жертви дадени в борбата с нацизма и да не забравяме приноса на България. Хиляди българи загинаха във Втората световна война и днес трябва да почетем тяхната памет и да отдадем момента и на живите в момента български ветерани“, посочи държавният глава.

 

Той подчерта, че те продължават да са пример за родолюбие и отдаденост към отечеството.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4807 |16.04.2019 Богдан Милчев: Има редица нередности в участъка, където катастрофира Местан . 3| 4089 |05.04.2019 Синдиците на КТБ няма да плащат държавни такси за заведените дела . 1| 4022 |28.03.2019 Държавни обвинители обискират ”Захарния комбинат” в Пловдив . 0| 5818 |27.03.2019 Апел до държавници да освободят от ареста свидетели по „Делото КТБ“ /документ/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads