Реклама / Ads
30| 9322 |16.12.2008 НОВИНИ

Президентът замина за Турция, Зорка Първанова остана

.
По покана на президента Абдуллах Гюл българският държавен глава отлетя на официално двудневно посещение в Република Турция. Първанов обаче е сам, защото г-жа Зорка Първанова останала в София.
 

По време на визитата си в южната ни съседка, държавния глава ще се срещне с президента и министър-председателя на Турция. Във вторник ще бъде и срещата на българския президент с турския му колега Абдуллах Гюл.

За втория ден на посещението - сряда, са насрочени разговорите с премиера Реджеп Ердоган и председателя на парламента Кьоксал Топтан.

prerz_tyrcia.jpg  снимка Вяра Йовева

Държавните глави на България и Турция ще участват в работен обяд с участниците в българо-турски бизнес форум.

Българският президент вече положи венец на гробницата на Кемал Ататюрк. В Мавзолея Първанов видя и подаръците, които Ататюрк е получил от други държави по повод обававането на Турция за република. Интересен факт е, че посолствата на чужди държави в столицата Анкара са подредени по реда на признаване на новата турска държава. Това е отредило нашата мисия да е четвърта поред, което е доказателство за далновидната външна политика през 20-те години на м.в.

Георги Първанов е придружаван от зам.-председателят на ДПС Касим Дал, министърът на транспорта Петър Мутафчиев и лидерът на софийската организация на ДПС Тимур Халилов, който ще бъде и личен преводач на президента.

 

Frognews.bg: В. „Труд" пише, че оставането на първата дама Зорка Първанова в София е било абсолютно неочаквано и мистериозно. За нея била предвидена специална програма. Колегите се опитали да разберат какво става, но получили отговора: „Така се налага". Не е нужно да си експерт, за да усетиш, че има нещо гнило в Дания... Не сме изненадани. Спомнете си „разходката" в Симитли, а неотдавна и прес-кашата около ловната разходка на президента в Узбекистан. Много пъти сме казвали, че когато нещо се крие, се раждат слуховете. Резултатът е, че са ни обвинявали в подстрекателство, лъжа, манипулация и насаждане на омраза към държавния глава. Свидетели сме на нещо подобно и в този случай. Оставането на г-жа Зорка Първанова в България е голяма новина, защото протоколът изисква тя да съпровожда съпруга си в подобни визити. Някога Людмила Живкова бе до баща си Тодор Живков, след като съпругата му Мара Малеева почина. А и какъв е проблемът да се даде някакво смислено обяснение за причините, наложили промяната? В такъв случай ще очакваме поне двайсетина версии за случката в многотиражни медии и електронни издания. „От ума си пати" на Грибоедов не е просто комедия в стихове, в нея има и сериозни поуки, г-жи и г-да от „Дондуков" 2.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 5759 |31.10.2008 Б. Борисов: Премиерът и президентът са адвокати на Доган . 19| 4707 |15.09.2008 Президентът торпилирал отношенията си с кмета заради премиера . 15| 7039 |04.09.2008 Президентът на "Беласица" Костадин Хаджииванов арестуван в Гърция . 4| 5167 |14.08.2008 Милен Керемидчиев заминава за Грузия; Кондолиза Райс и тя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads