Реклама / Ads
18| 5500 |25.12.2015 НОВИНИ

Каракачанов: Турският външен министър, който ще идва у нас, не е поканен от нито една институция

.
Красимир Каракачанов
През последните няколко дни турски дипломати в България са звънели на депутати и областни лидери на ДПС и са ги привиквали - явно с цел турската държава да запази някакви позиции в тази партия. Това каза лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов по БТВ.
 

Ние няма нужда да се караме нито с Турция, нито с Русия, изтъкна Каракачанов. Конфликтът в Близкия изток е за ресурсите – петрола и газа. България не участва в този конфликт, разясни той. Декларацията на Местан в парламента, защитавайки Турция, още преди НАТО да се произнесе, е вземане на страна, допълни Каракачанов.

 

 

В последните 11 години, откакто Ердоган е начело на Турция, тя води политика, която създава сериозни проблеми не само в Балканския регион, но и в Близкия изток. Голяма част от проблема, който съществува в Близкия изток, войната в Сирия, се дължи именно на политиката на Турция, подчерта лидерът на ВМРО. По думите му за последните 10 години Турция се е скарала с всички свои съюзници.

 

Никоя българска институция не е поканила у нас турския външен министър Мевлют Чавушоглу, който се очаква да дойде на 26 и 27 декември, заяви още Каракачанов. Нито министър-председателят, нито външният министър, нито някой отговорен фактор в България го е поканил и ще се срещне с него, допълни той. По думите му Чавушоглу най-вероятно идва като частно лице, тъй като са му отказани срещи и контакти с български официални лица.

 

Много е лесно да ритнеш сега Лютви Местан, когато е паднал, коментира Каракачанов събитията в ДПС, след като вчера на заседание на Централния съвет на партията, който се проведе в дома на Ахмед Доган в „Бояна”, досегашният лидер на движението беше изключен.

 

Явно в ДПС така стават нещата - от веднъж се сменят конете, които опъват каруцата и нещата продължават по един или друг начин, изтъкна лидерът на ВМРО.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4518 |25.12.2015 Сайтът на ЮНЕСКО заблуди, че Бокова била външен министър . 13| 5814 |24.12.2015 ВМРО зове Външно да отмени визитата на турския външен министър . 10| 4776 |16.12.2015 Каракачанов: ДПС трябва да са далеч от властта, затова НЕ на избори . 0| 4462 |15.12.2015 Задържаха сина на френския външен министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads