Реклама / Ads
22| 8841 |15.12.2018 НОВИНИ

Президентшата проговори за инцидента с кола на НСО през февруари и за живота си

.
Съпругата на президента Румен Радев – Десислава Радева разказa в предаването „Втори план” по bTV за случая през февруари, при който служители на жандармерията спряха за проверка автомобила, в който се вози.
 

„Имаше спиране на светофар, зад нас беше бус на жандармерията, от който слязоха тежко въоръжени шест момчета с бронежилетки и автомати. Обиколиха колата, аз стоях вътре и не знаех какво се случва. Тогава излезе момичето от НСО, за да се легитимира. В момента, в който той излезе, те отвориха вратата на шофьора и започнаха едва ли не да го хващат за ревера. Той се легитимира с карта. Аз стоях вътре и бях – ни жива, ни умряла”, спомня си първата дама.

 

Радева беше категорична, че не се е случвало да шофира сама автомобил на НСО. По думите на президентската съпруга, случаят е бил представен провокативно в медиите.

 

Припомняме, че през февруари т. г. полицейски патрулки преследваха кола на НСО, превозвала съпругата на президента Десислава Радева, след като шофьорът отказал да спре за проверка.

 

Десислава Радева разкри интересни подробности за живота си.

 

"Аз съм една нормална жена с всичките си кусури. Родена съм в Бургас и дойдох в София 1989 година. Исках да кнадидатствам журналистика, но нямаше как, защото нямах две публикации в медиите. Реших да обмисля какво точно искам и майка ми ми намери работа. Лепях етикети на рибни консерви в Бургас. След два месеца работа вече знаех, че трябва да кандидатствам и да се махна от тази фабрика, при цялото ми уважение към всички, които работиха там. Научих много неща там. Циганите ме учиха да играя кючек, но казаха, че не ставам за това. Влязох в Лесотехническия университет, но след втората година разбрах, че и това не е за мен. Влязох в УНСС и завърших "Финанси и кредит". Работих сервитьорка, докато учих.

 

Със Слави Трифонов се запознах в студентски град. Доведе го моята съквартирантка. Това бяха много гладни години и тогава ядохме филии с мас и салам. Исках да емигрирам от България, но Слави беше човекът, който ме навиваше най-силно да не го правя. Не знам дали ми направи услуга", разкри Радева.

 

"С Румен Радев се запознах през 1987 година, далеч преди Военновъздушните сили. Аз бях манекенка тогава и тогава се запознахме на едно мое ревю на 8 декември. Явно съм му направила впечатление тогава и той е продължил да ме издирва. Намерил е училището му и дойде и ми каза: Дължиш ми танц. После идваше в нас, разговаряше с майка ми, говориха си за книги, а на мен ми помагаше по математика. Станахме много близки приятели. Харесах го като човек. Аз заминах за София, а той остана при голямата си любов - МиГ 29. Това наистина е неговата истинска любов - изтребителят. След това в годините се виждахме два или три пъти. Имаше страхотно доверие между нас и работата ми във ВВС ни събра отново. Като започнах работа там, аз направо трептях. Това са хора, които са се клели да служат на България и са готови да дадат живота си за нея. Моята основна цел беше да повдигна самочувствието на тези хора. Когато Румен Радев напусна, тези мъже плакаха. Не мога да кажа как пламна любовта. Тя сама си знае работата. Не знам как се случи. Двамата дори бягахме от това, но то се случи. Щастливи сме, макар че напоследък нямаме време да седнем и да поговорим", каза още съпругата на президента.

 

"Аз го подкрепях по време на цялото му кампания. В началото не мислих, че нещо такова може да случи. Като малка никога не съм си мечтала за това. Мечтаех да стана певица. Напоследък езикът ми започва да ми става враг, защото съм много открита, а вече съм публична личност. Има предимства да си съпруга на президента. Срещам се с много и различни интересни хора. Посещаваш места, за които само си мечтал. Недостатъците обаче са повече. Губиш своята интимност и анонимност. Като ходя с Румен някъде, все едно съм на дефиле. Тази работа ми краде и съпруга", допълни Радева.

 

"Нямам прислуга. Сама си правя кафето и никой не ми помага. Нормално е да се променя. Станах по-тъжна. Румен сега взима повече пари, отколкото като пилот, но пък аз не получавам заплата, така че нещата се изравняват. Не ми харесва терминът президентша. Не съм и първа дама, защото не сме президентска република. Съпруга на президента ми харесва. Лошото е, че през последните 5 години нямаше съпруга до президента и сега аз отново възстановявам това. Имам кабинет в президентството, имам и охрана, но всички съпруги на президентите преди мен са имали", обяснява Десислава Радева.

 

"Абсолютно всичко - рокли, тоалети, прически си плащам от семейния бюджет, който се формира от заплатата на Румен. Българският данъкоплатец не е ощетен с нито една стотинка. Румен не получава пенсия, въпреки че има право. Знаете, че пилотите се пенсионират по-рано, но той не е подал документи до НОИ. Най-вероятно ще го направи, когато не е действащ президент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 10381 |07.12.2018 Президентшата Радева отговори на Слави Трифонов с песента ”Радиоактивен” . 0| 4071 |21.11.2018 Експерт: Можеше да се предотврати инцидента с влака в Кресненското дефиле . 0| 4231 |04.10.2018 Проговори мъжът, опитал да спаси загиналата край Плевен жена . 1| 4268 |27.09.2018 Трайков проговори: Ще следвам законовата процедура

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads