Реклама / Ads
0| 12115 |10.04.2008 НОВИНИ

При вот се оцелява със златна рибка и масаж на петите

.
Дебатите по внесения от опозицията вот в парламента започнаха. Той е пети поред. Главният мотив е обвързаността на правителството с организираната престъпност. Това ще зоказва опозицията, а управляващите ще отричат.
 
В тактиката на опозицията е предвидена възможност в даден момент от дебатите да напуснат залата. Предполага се дори, че за знак може да послужи изказване на червената депутатка Мая Манолова. През последните седмици юристката нашумя като най-хард защитник на министър Румен Петков и позицията на БСП да се защитава статуквото с цената на всичко, споделиха депутати от опозицията.

Мотивите към петото искане за оставка на кабинета ще бъдат представени от независимия народен представител Лъчезар Иванов, член на ГЕРБ. Той е медик по образование, в което има нещо символично, смятат негови колеги.
За да падне правителството, е необходимо за оставката му да гласуват 121 от всички народни представители. Управляващите обаче разполагат със 150 твърди гласа и са спокойно за изхода на вота.

Така или иначе се очертава нервен и напрегнат ден в Народното събрание и извън него.

Обърнахме се за съвет към д-р Цветан Попов.

Ето какво научихме.

На депутатите и министрите предлагам едно от златните шест правила на японския учен Кацудзо Ниши. Става дума за „златна рибка". Мотивът ми не е тяхната слабост към златото, а проблемите, които имат с гръбначния стълб - дългото седене и честото кланяне. Периодично депутатите трябва да излизат от залата и да отиват в стаята на парламентарната си група. Там да легнат на килима по гръб. След това да изпънат ръцете до главата, да изпънат и краката, притискайки бедрата и петите си към пода. Започнете движение на единия крак встрани, като в същото време придвижите противоположната ръка в обратна посока. Извивайте тялото, колкото е възможно повече, без да се откъсвате от пода. След това същото направете с другите крак и ръка. След това поставете дланите на ръцете под главата и съберете краката и се опитайте да постигнете вибрации на тялото, като го притискате към пода/килима. Това движение наподобява играта на рибките във водата. Упражнението продължава 1-2 минути или колкото едно кратко изказване на колега. Чрез „златна рибка" към гъвкавост на гръбнака - това е девизът.

Останалите българи имат друг проблем - политически стрес. В днешния четвъртък той ще е особено силен. Нервното напрежение ще разбалансира организма, ще ви накара да се чувствате уморени още след първите изказвания в парламентарната зала. Стресът е враг № 1, а политическата му разновидност е още по-напред в класирането.

Затова:

1.   Не стойте дълго пред телевизора. Ставайте, разхождайте се в стаята, излизайте на терасата и сядайте на столове.

2.   Дайте почивка на очите си - един компрес с чай ще помогне много. Пет минути са достатъчни.

3.   Ако почувствате, че нервите ви не издържат от чутото, си задайте четири въпроса: „Какъв е проблемът?", „Защо се е появил?", „Какви са възможните решения?", „Кое е най-доброто решение за мен?". Според Дейл Карнеги разумният анализ може да тушира стреса и да ви подтикне към действие.

4.   Масажирайте ходилата си по посока от пръстите към петата.

5.   Превключете на музикален канал за няколко минути.

6.   Смейте се. Вероятно много смешни неща, ще чуете в дебата днес.

7.   Идете в банята и наплискайте лицето си с хладка вода. Водата „измива" стреса. Хилядите нервни окончания по повърхността на кожата реагират като на ласка на душа с хладка вода.

8.   Ароматизирайте стаята си с лавандула или мента.

9.   Проветрете стаята. И без това използваме 20% от белите си дробове, нека им дадем шанс да подишат чист въздух.

10.  Прозявайте се на воля и се протягайте. Това стимулира организма.

Това е. Изглежда лесно, но като знаем какви неща ще чуем днес и утре, когато ще се гласува вота - не излиза точно така. Има и друг, доста ефективен начин за лечение на политическия стрес, но ако ви хванат, ще лежите доста години в затвора. В някои напреднали демокрации практикуват гласуването като начин за въздействие върху практикуващите „златна рибка". Някой ден тази гимнастика може да стигне и до нас...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5169 |10.04.2008 И. Костов: Боледуваме от мафия, защитник й е Р. Петков . 6| 4365 |10.04.2008 Ю. Рот: България имитира реформи пред ЕС; К. Янсен: Вече не вярваме! . 1| 4531 |10.04.2008 Сидеров не ще Шулева; Каракачанов пуши безбандеролни цигари . 2| 5756 |09.04.2008 Ново убийство в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads