Реклама / Ads
1| 4524 |10.04.2008 НОВИНИ

Сидеров не ще Шулева; Каракачанов пуши безбандеролни цигари

.
От времето на Иван Костов до днес каналите били едни и същи; генерална промяна през последните 18 години няма; НДСВ поддържа правителството - гласят част от мотивите за вота на недоверие към кабинета Станишев.
 

 

В парламента се провеждат дебатите по петия вот на недоверие към правителството с основен мотив неговата обвързаност с организираната престъпност. Гласуването на искането за оставка на кабинета ще бъде в петък.

61 депутати от ДСБ, БНД, ОДС, БНС, както и лидерът на „Атака” Волен Сидеров, след известни разногласия за времето на внасяне на искането за оставка на правителството, все пак се подписаха под него. Очаква се то да бъде подкрепено от цялата парламентарна група на националистите, както и от някои от независимите депутати, макар те да смятат, че този вот на недоверие ще стабилизира управляващите. Самият Сидеров обяви по БНТ, че имало опити за игра-интрига, при която "Атака" да бъде отделена от опозиционните партии. Според него опитите “Атака” да бъде изолирана, както и вчерашното събиране на част от опозицията, на което “Атака” не била поканена, били изцяло в услуга на управляващите и идвали от групата на БНД, които поддръжали правителството. Сидеров отсече, че не Лидия Шулева е човекът, до когото той ще застана като опозиция. За него вчерашното решение на тройната коалиция показвало, че се крепи министър, провалил се с гръм и трясък.

Възможно е по време на дебатите представители на опозицията да напуснат пленарната зала, както призова Сидеров. Това ще стане, ако се установи, че аргументите им не се чуват в мнозинството и то продължава да върви по погрешния път, уточниха от десницата. Ако управляващите искат на всяка цена Румен Петков да им е вътрешен министър, щели да принудят опозицията да предприеме по-радикални действия. Мотивите към петото искане за оставка на кабинета ще бъдат представени от независимия народен представител Лъчезар Иванов, който е член на ГЕРБ.

За да падне правителството, е необходимо за оставката му да гласуват 121 от всички народни представители, а управляващите имат 150 гласа.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов каза, че НДСВ стои плътно зад тройната коалиция и ще я подкрепи. Той оповести по БТВ, че решението на проблема с МВР не бил в смяната на Румен Петков, а в точни и ясни промени в цялата система. Каракачанов не вижда генерална промяна през последните 18 години, в които всеки идвал с идеята да накаже виновните, но не правел нищо. Според него от времето на Иван Костов до днес каналите били едни и същи. Самият Каракачанов, пътувайки от България за Македония, си купувал цигари без бандерол от безмитните магазини.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4541 |09.04.2008 Бойко Борисов и Волен Сидеров запяха на един глас . 6| 5212 |27.03.2008 Волен Сидеров изплаши премиерите на България и Турция . 5| 5538 |16.01.2008 Красимир Каракачанов: Българи не са поругавали сръбското знаме; сърбите са изнервени . 1| 4844 |20.11.2007 Волен Сидеров: Готов съм да работя с всеки за България, но без условия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads